Gå til sidens hovedinnhold

Skaphelgelendingen Kjersti stortrives i naturen: – Det er jo ikke hoggorm her. Der hvor jeg kommer fra er det mye av det

Artikkelen er over 2 år gammel

– For meg er det finest å bo i naturen, forteller Kjersti Lindgren fra Vevelstad.

Stolt helgelending

– Lyset er jo veldig flott, det er stor spredning. Det er masse fin matfisk og mye større variasjon enn jeg er vant med fra Skien, sier Kjersti Lindgren.

Spesiell jobb

Lindgren kommer egentlig fra Skien i Telemark, men har brukt de siste 13 årene på Helgeland. Først og fremst i Vevelstad og Mosjøen.

– Jeg flytta fordi jeg traff han som er samboeren min, forteller Lindgren.

– Jeg jobba i et e-verk selskap, med dokumentasjon av nett. Det var for så vidt også sånn jeg møtte mannen min, forteller hun.

I dag jobber både hun og samboeren i Helgeland Kraft i Mosjøen. Der holder hun orden på det elektriske nettet på Helgeland.

– Det var litt tilfeldig hvordan jeg begynte med dette. Jeg fikk en sommerjobb i Televerket med noe tilsvarende. Det var veldig ålreit så jeg bare fortsatte, sier Lindgren.

Hun mener at det er en fin jobb.

– Det er en veldig sær del og det er ikke så mange som gjør det. Men jeg har jobba med noe tilsvarende hele livet, så det er klart jeg trives, forteller hun entusiastisk.

På fritiden bruker Lindgren mye tid på reise.

– Vi er veldig glad i å reise, så vi reiser en god del, sier hun.

– Så har vi båt og jeg er utrolig glad i å fiske. Jeg liker godt å gå i fjellet og på tur, selv om det ikke er avansert turgåing, forteller hun.

Ukependler

Selv om det er mye hun får gjort, skulle hun ønske hun hadde litt ekstra tid til hagearbeid.

– Jeg liker det egentlig veldig godt, men det blir litt vanskelig siden vi ukependler mellom Mosjøen og Vevelstad, forteller Lindgren.

– Jeg er vel en helt vanlig person som storkoser meg ute i naturen, mener hun.

Best i naturen

At Lindgren liker seg på Helgeland er det ingen tvil om.

– Vi har det helt supert. Det er kjempeflott med både by og land, fra Mosjøen til Vevelstad. Været kunne kanskje vært litt annerledes av og til, men så er jo havet utrolig flott her, og menneskene så hyggelige, sier hun med den største oppriktighet.

– Hva er det fineste stedet du vet om?

– Da må jeg vel si Vevelstad. Det er kanskje det jeg kjenner best til og jeg kjenner naturen der. By er by og ikke noe for meg egentlig. For meg er nok det fineste å bo i naturen. Også bor vi veldig fint, det er bare ett skræv så er man i havet, forteller Lindgren.

Det er en ekstra ting som utmerker seg med Helgeland, mener Lindgren.

– Det er jo ikke hoggorm her. Der hvor jeg kommer fra er det mye av det.

Men om hun føler seg helt som helgelending enda er usikkert.

– Jeg er vel både helgelending og telemarking, for jeg har enda litt igjen der, men det blir mer og mer helgelending, mener hun.

– Jeg er en sånn skaphelgelending.

Stolt helgelending

  • Navn: Kjersti Lundgren
  • Alder: 53 år
  • Bosted: Vevelstad

 

Kommentarer til denne saken