Gå til sidens hovedinnhold

Stor leteaksjon etter savnet svensk snøscooter-fører på både norsk og svensk side av grensen

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppdatert: Vk.se melder klokken 1730 at den savnede mannen er funnet omkommet. Mannen, som er svensk og har tilhørighet i Arjeplog, ble funnet like tidligere på dagen rundt klokken 1300 på norsk side. Politiet melder at det ikke er mistanke om noe kriminelt. Pårørende er varslet om hendelsen.

Tidligere: Det pågår i øyeblikket en større leteaksjon i områdene Krokstrand og Saltfjellet på norsk side og Nasafjälls-området på svensk side.

En svensk reineier i 60-årene har vært savnet siden fredag, og det letes både på norsk og svensk side etter mannen. Mannen skulle ifølge VK.se kjøre til en hytte i Skavlle.

- Det er snakk om en svensk reineier som kjørte snøscooter fra svensk side på fredag. Grunnet snøforholdene har denne trolig kjørt via Norge og Semska-Stødi på vei til hytta, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Nordland politidistrikt til Rana Blad søndag ettermiddag.

Det er svensk politi som styrer leteaksjonen, men norsk politi og norske ressurser er involvert i aksjonen.

- Det var kona som har rapportert han savnet. Telefonen hans ringer, men det er ingen som tar denne, sier Bo Nilsson.

- Vi har hatt en Sea King ute i området i dag tidlig, og det ble også søkt i området lørdag. Totalt skal det være flere snøscootere, to helikoptre og tre redningshunder samt en rekke svenske reineiere som er involvert i søkearbeidet, sier Bo Nilsson til Rana Blad.

Ifølge VK.se er det også flere fra Fjälltjenesten i Sverige involvert i leteaksjonen.

Den savnede mannen kjørte på en snøscooter av merket Lynx. Snøscooteren er svart med hvite detaljer. Mannen hadde på seg svarte snøscooter-bukser, brun-grønn kamuflasjejakke og en svart lue.

Har du gjort observasjoner kan du kontakte svensk politi på +46 114 14.