Flere reiselivsaktører har siden endringer i reiserådene kom fredag, merket pågang fra reiselystne nordmenn. Hellas ser ut til å være sommerens store vinner.

Fredag varslet regjeringen endringer i reiserådene til utlandet fra 5. juni. Gjennom store deler av pandemien har UD anbefalt nordmenn om å ikke reise til utlandet dersom det ikke er strengt nødvendig.

Samtidig som reiserådene nå er endret, må man fortsatt muligens i karantene dersom man kommer fra et land med høy smitte. Det ser derimot ikke til å stanse reiselystene nordmenn.

Det har turoperatører som Ving, Apollo og Tui fått merke.

– Da pressekonferansen startet merket vi en tredobling på nettsidene våres og en økning i salget på 106 prosent, sammenlignet med dagen før, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i Tui til NRK.

Majoriteten av dem som nå bestiller reiser, skal ikke ut å reise før til høsten og vinteren. Men bestillingene for ferieturer for juli og august har begynt å ta seg opp.

– Hellas er den store vinneren med Kreta, Rhodos og Samos i sommer. Til vinteren er det Kanariøyene som gjelder, seier hun.

(©NTB)