Et stort snøskred gikk over E6 på Falsnes i Skibotn i Storfjord kommune søndag ettermiddag. Ingen personer ble tatt i skredet.

– Det er ikke mistanke om at noen er tatt per nå, dette sjekkes ut videre, skrev Troms politidistrikt i første varsel om skredet like før klokka 15 søndag.

Europaveien er helt sperret på stedet og vil forbli stengt fram til klokka 12 mandag morgen. Da vil det bli gjort en ny vurdering på stedet, skriver politiet.

– Skredet har gått over veibanen og stanset før det traff autovernet. Det er omtrent 2 meter høyt i nederste del, stigende høyde oppover. Uviss bredde. Vitne på stedet er sikker på at ingen er tatt, vedkommende så hele strekningen idet skredet kom, skriver politiet i en oppdatering.

Det er for øvrig sendt ut farevarsel om uvær en rekke steder i Nord-Norge.

I kyst- og fjordstrøkene i Finnmark er det ventet svært kraftige vindkast, melder Meteorologisk institutt på sine nettsider. Det samme gjelder Saltfjellet, Salten, Lofoten, Ofoten, Vesterålen og Troms.

Vegtrafikksentralen Nord-Norge meldte ved 16-tiden søndag ettermiddag om at E6 over Saltfjellet var stengt på grunn av bilberging. På samme tid ble det varslet om at flere fergestrekninger innstilte sine avganger i Vestfjorden og Lofoten i påvente av uvær med.

I Ofoten, Lofoten og Sør-Troms ventes det søndag kveld lokalt svært mye regn med opptil 35–40 mm i løpet av seks timer.