Med ny nettside håper friluftsrådene å motivere enda flere til å rydde søppel i fjæra

I Skallelv har noen plukket søppel i fjæra og laget et fint kunstverk på en naustvegg.

I Skallelv har noen plukket søppel i fjæra og laget et fint kunstverk på en naustvegg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ut og Plukk har fram til nå kun vært en aktivitet og en nettside for bærplukking i Nord-Norge. Nå blir den også for strandrydding.

DEL

På den nasjonale strandryddedagen lanserte friluftsrådene i Nord-Norge en egen modul for strandrydding på Ut og Plukk. Målet er å få flere til å rydde i fjæra, langs vann og vassdrag.

Det å registrere toppturer er populært. Nå ønsker friluftsrådene at det også skal gå sport i det å registrere turer i fjæra der plukking av søppel er målet.

– Aldri før har det vært så mye fokus på strandrydding. Ikke rart det når vi ser hvor stort behovet er, sier Hugo Tingvoll som er daglig leder i friluftsrådene i Nord-Troms og Finnmark i en pressemelding.

– Vi vet at mange synes det er motiverende og inspirerende å registrere sine turer på en egen nettside. Derfor har forskjellige varianter av turkassetrim blitt så populært rundt om i Nord-Norge. Nå håper vi det også skal bli populært å registrere strandrydding, sier Tingvoll.

I tillegg til å være daglig leder for friluftsrådene i Nord-Troms og Finnmark, er Tingvoll koordinator for Ut og Plukk. Nettsiden ble etablert i 2015. Da kun med fokus på bærplukking. Nå er altså strandrydding kommet med.

– Det fine med Ut og Plukk er at alle her kan se sin egen aktivitet og sammenligne hvordan man ligger an i forhold til naboer, arbeidskollegaer og andre i familien. På nettsiden er det også statistikk som viser hvilke kommuner i Nord-Norge som ligger best an i landsdelen. Kanskje kommer vi til å kåre Nord-Norges beste kommune når sesongen er over. Vi legger også opp til at alle som er med kan være med i trekningen av premier og sikre seg en flott T-skjorte med motiv strandrydding i Nord-Norge. Strandrydding er først og fremst plukking i fjæra. Men vi skal ikke glemme at i Nord-Norge er det også mye søppel langs vann og vassdrag. Derfor håper vi også å stort engasjement i indre Troms og på Finnmarksvidda, sier Hugo Tingvoll på vegne av friluftsrådene i Nord-Norge.

Hugo Tingvoll håper at en ny nettside skal være med å mobilisere enda flere til å rydde i fjæra og langs vann og vassdrag.

Hugo Tingvoll håper at en ny nettside skal være med å mobilisere enda flere til å rydde i fjæra og langs vann og vassdrag. Foto:

Artikkeltags