Gå til sidens hovedinnhold

Streik får konsekvenser for Nordland Teater: – Må prioritere

Møte hos Riksmekleren onsdag 20. oktober, mellom Spekter og LO, førte dessverre ikke til at partene i den pågående kulturstreiken ble enige, og streiken trappes nå opp til også å gjelde ansatte ved Nordland Teater.

– Fra 25. oktober er 13 ansatte tatt ut i streik, noe som vil medføre at kapasiteten til å utføre våre oppgaver blir redusert, sier direktør Are Nakling i en pressemelding.

Det er ansatte som er med på å produsere og avvikle forestillinger som er tatt ut. Skuespillerforbundet er ikke en del av den pågående kulturstreiken.

Les også

Streiken i kultursektoren fortsetter - nå tas Nordland teater ut i streik

Den pågående kulturstreiken fører dessverre til at Nordlandsturnéen med Mulegutten blir avlyst fra og med 25. oktober. Premièren i Mo i Rana 21. oktober og forestillingene 23. og 24. oktober går som planlagt.

Alle berørte parter, publikum, leietakere og arrangører, vil bli kontaktet.

– Vi vil fortløpende gå igjennom hvilke oppgaver og produksjoner som skal prioriteres og hvilke som må utsettes eller avlyses, sier Nakling.

Det vil bli foretatt en kontinuerlig vurdering under streikens varighet, og teatret vil informere etter hvert som endringer i spilleplaner eventuelt forekommer. Utover dette vil teatret inntil videre fortsette med de produksjoner som er under prøver og i produksjon, med gjenværende bemanning.

Konflikten dreier seg om pensjonsordning for ansatte i kulturinstitusjoner der LO krever en hybridordning og Spekter, i siste tilbud sendt etter meglingsmøte, søker å imøtekomme dette ved å tilby en livslang og kjønnsnøytral tjenestepensjonsordning.

Nordland Teater håper konflikten snart finner sin løsning.

– Alle ved teatret hadde sett fram til, etter halvannet år med strenge restriksjoner, publikumsbegrensninger og avlysninger, å møte vårt publikum til gode teateropplevelser i hele Nordland.

Kommentarer til denne saken