Gå til sidens hovedinnhold

Strømbrudd på Gruben: - Det er noen som har gravd over en kabel

Flere av Lineas abonnenter på Gruben mistet strømmen ca. klokken kvart over seks onsdag ettermiddag.

Rana Blad har ikke lyktes i å komme i kontakt med Linea for en kommentar.

Abonnentene har via SMS blitt varslet om at strømtilførselen er berørt etter feil i strømnettet.

- Feilsøking pågår og rettes så snart den er lokalisert.

Oppdatert: Noen skal nå ha fått strømmen tilbake.

- Vi er snart ferdige og skal legge inn en bryter, så er det gjort. Det er noen som har gravd over en kabel, mer enn det vet jeg ikke, sier Rune Jørgensen fra Linea til Rana Blad ca. halv åtte.

I juli skrev Rana Blad om en stor strømstans på Gruben som strakte seg til abonnenter helt opp til svenskegrensa. Grunnen til strømbruddet var at noen hadde gravd over kabelen.

– Personen hadde leid seg en minigraver for å grave rundt hagen og hadde tatt høyspentkabelen, noe som forårsaket strømstans til flere tusen abonnenter. I ettertid har vi regnet på hva dette kostet oss og vi kom til en million kroner. Vi kan jo ikke sende ut en så stor regning til personen som forårsaket bruddet, men 40.000 kroner pluss summen for det som ble ødelagt har vi sendt ut. Det er egentlig en symbolsk sum da den reelle kostnaden som personen skulle betalt er på 400.000 kroner, så her er det lagt inn en grundig rabatt, sa Steinar Benum, daglig leder i Linea da.

Les også

Den som gravde over høyspentkabelen på Gruben får nå en klekkelig regning og nettselskapet sender advarsel: – Det kan gå liv

Les også

Privatperson gravde over strømkabel samme dag som sprengningsarbeid ødela kabel og 7.000 kunder i Rana ble uten strøm. Nå advarer Linea: – Du kan bli stilt økonomisk ansvarlig

Les også

5.500 kunder ble strømløse etter at en kabel ble gravet over

Kommentarer til denne saken