Regjeringen bevilger penger: Byggingen av studentboliger i Mo i Rana kan starte

Studentboliger: Studentinord venter på svar fra departementet angående tilskudd til de planlagte studentboligene i Kaialundveien.Foto: Gøran O. Pedersen

Studentboliger: Studentinord venter på svar fra departementet angående tilskudd til de planlagte studentboligene i Kaialundveien.Foto: Gøran O. Pedersen

Artikkelen er over 3 år gammel

- Endelig. Dette er svært gledelig, sier Anita Sollie.

DEL

- Høyre/Frp regjeringen har i lag med våre samarbeidsparti Venstre og Krf gjennom årene i regjering hatt ei tydelig satsing på bygging av studentboliger. Dette fortsetter også inn i 2017, hvor vi nå har vedtatt å finansiere ytterligere 2.500 studentboliger, går det fram av en pressemelding fra regjeringen.

- Det har aldri før vært bygget flere studentboliger og nivået er over dobbelt så høyt som under forrige regjering. Nordland har i alle år ligget høyt på andelen av enhetene. Også dette fortsettes nå ved at regjeringen tildeler:

  • 22 hybelenheter til Mørkvedlia i Bodø og
  • 59 hybelenheter til Kaialund i Mo i Rana gjennom Nord Studentsamskipnad, sier stortingspolitiker Margunn Ebbesen fra Høyre.

- Det er historisk at vi nå endelig kan starte med bygging av studentboliger i Mo i Rana, sier leder i Rana Høyre Anita Sollie. Campus Helgeland har doblet antall studenter de siste 3 år og 59 helt nye studentboliger midt i sentrum – bare 200 meter fra Campus Helgeland, gjør helt klart Rana enda mer attraktivt som studiested. Jeg gleder meg stort over at vi har fått gjennomslag for tilskudd som gjør det mulig å bygge studentboliger også her, avslutter Sollie.

- Tilgang på et sted å bo er viktig for å kunne studere. I et presset leiemarked med høye priser og få utleieboliger i forhold til behovet, er studentboliger særlig viktig, sier Allan Ellingsen fra Frp Nordland.

- Selv om satsingen på studentboliger er rekordstor i år ser vi at det fortsatt er behov for flere studentboliger. Vi var derfor i forhandlingene med regjeringspartiene i høst opptatt av å få økt den ambisiøse satsingen ytterligere slik at det for i år blir bygget 2500 studentboliger, sier Ida Johnsen, Venstres 1. kandidat fra Nordland.

- Jeg er veldig glad for at regjeringen også har tilgodesett Helgeland i denne tildelingen sier Stortingspolitiker Margunn Ebbesen, Høyre. Det er jo faktisk historisk at vi nå kommer i gang også med bygging i Mo i Rana. Årets tildeling er et viktig skritt for å oppfylle regjeringens løfte om å bygge flere studentboliger, avslutter Ebbesen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken