Ber om møte med ministeren om utsettelse: Krever at Mo får samme finansiering til studentboliger som andre byer

Ordfører i Rana, Geir Waage (t.v.) og fylkesrådsleder Tomas Norvoll vil gjøre sitt for å få bygd studenteboliger i Rana.

Ordfører i Rana, Geir Waage (t.v.) og fylkesrådsleder Tomas Norvoll vil gjøre sitt for å få bygd studenteboliger i Rana. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) og Rana-ordfører Geir Waage (Ap) ber om å få møte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen etter at byggingen av studentboliger i Mo i Rana ble utsatt i forrige måned.

DEL

Norvoll og Waage mener departementet må gi studentboliger i Mo i Rana samme finansiering som i andre storbyer, og ber nå om møte med kunnskapsministeren. Dette melder Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Det var 24. mai det ble kjent at man må utsette byggingen av 59 studentboliger i Kaialundveien.

Bakgrunnen for utsettelsen skyldes ifølge Studentinord at man ikke har fått innvilget en konstandsgrense på 800.000 kroner per hybel slik man søkte om. Her vises det til at det i såkalte pressområder som Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø, Tromsø med flere innvilges en konstnadsgrense på 800.000 per hybel med et tilskudd på 300.000 kroner. Andre steder i landet er dette satt til 700.000 med et tilskudd på 240.000 kroner.

Dermed er byggingen i Rana utsatt på ubestemt tid.

– Kunnskapsdepartementet har valgt å ikke tildele Mo i Rana samme kostnadsgrense og tilskuddsandel som andre studentbyer i Norge. Dette betyr at det ikke er mulig å realisere studentboliger på Mo i Rana, skriver Waage og Norvoll i brevet til kunnskapsministeren.

Tomta i Kaialundveien er klar, hyblene prosjektert og studentene mener behovet er stort.

– Det er helt tragisk, kommenterte Hilde Beckmann-Pedersen, leder i Rana studentforening til Rana Blad etter at utsettelsen ble kjent.

I brevet til kunnskapsministeren minner Waage og Norvoll om et brev som ble sendt i januar i år, der det ble påpekt viktigheten av å etablere studentboliger i Mo i Rana.

Campus Helgeland, ved Nord universitet, har siden oppstarten i 2013 økt antall studenter fra 600 til 900. Sterk vekst og framtidig satsing rundt Campus Helgeland gjør utbygging av studentboliger svært viktig, skriver de i brevet.

Waage og Norvoll skriver i brevet at det er beklagelig at departementet har valgt å se bort fra presiseringen som ble gjort i brevet i januar, det det ble poengtert at det var viktig at studentboligene i Mo i Rana ble tildelt samme kostnadsgrense som andre byer i Norge.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken