Gå til sidens hovedinnhold

Inger Blikra valgt til president i Norges Styrkeløftforbund: – Veldig mye arbeid å ta tak i

Artikkelen er over 3 år gammel

Under helgens forbundsting ble Inger Blikra fra Rana Kraftsportklubb valgt til ny president. Blikra ble enstemmig valgt til å lede styrkeløftforbundet den kommende tingperioden på to år.

– Det er veldig mye arbeid å ta tak i. Vi hadde en konstituerende møte med en gang og har fordelt arbeidsområder, alle vet hva de skal jobbe med. Nå er det fire uker til neste møte, sier den nyvalgte presidenten.

Noe av det første hun og styret skal ta tak i, er å få det økonomiske grunnlaget på plass for videre drift og utvikling av særforbundet.

– Det som haster mest er søknader og rapporter Norges Idrettsforbund trenger for at vi skal få tilskuddsmidler, da får vi økonomisk grunnlag for å drive videre, sier Blikra.

Forbundet vedtok på tinget å iverksette planer og tiltak for målrettet trening i styrkeløfting for barn og unge, et til nå ganske ubleket lerret.

– Vi skal få på plass en framdriftsplan for innføring av trening for barn og unge, det haster litt med en trenermodul spesielt rettet mot barn, sier Blikra.

Blikra er norges mestvinnende utøver, uavhengig av idrett.

På tinget ble også Rana KK tildelt norgesmesterskapet i 2020. Da fyller klubben 40 år og kan invitere til stort stevne i sine nyoppussede lokaler.

Kommentarer til denne saken