I den rykende ferske episoden av lokalfotball-podkasten Ettersleng, er det Rataskankan-leder Nicholas Angus Jensen som er gjest i studio hos Kenneth J. Gabrielsen og Øyvind Breivik. Rataskankan er som kjent supporterklubben til Rana FK.

I episoden kan du høre om starten for Rataskankan og om Jensens tanker om opprykkssjanser, men du får også høre om hans egen spillerkarriere. Den inkluderer at han kom inn i kirka under søsterens konfirmasjonsøving og brølte at han hadde scoret tolv mål i en fotballkamp, om seieren i Kippermocupen med tidenes beste Leirfjord-lag - og ikke minst om hans aller første bedriftsfotballkamp.

– I den første bedriftsfotballkampen jeg spilte gikk opp i en hodeduell. Jeg var helt sikker på at jeg vant den duellen, men jeg våkna opp og hosta blod. Jeg lå på bakken og spurte: vant jeg duellen? Da riste de bare på hodet og lo, forteller han.

Supporterlederen avslører også hvilke spillere som er supporternes favoritter.

Når det gjelder Bossmo & Ytteren, ser det vanskelig ut å berge plassen - men med Porsanger hjemme og Nanset borte i de to neste kampene, tror ikke Gabrielsen og Breivik at det er helt umulig å klare det. Da må de kampene vinnes. Breivik gir også ros til de to spillerne som ble hentet fra Halsøy - offensive Rine-Lovise Nikolaisen og midstopper Mathea Kjønnås Vollan, som han mener er to veldig gode signeringer.

– Stopperen har et sinnssykt tempo. Så det gjør at Bossmo & Ytteren nå, når de presser høyt, så kan de stå høyt, for hun løp opp absolutt alle på LSK. Det er kanskje noe som har manglet i midtforsvaret, i forsvaret til Bossmo & Ytteren, den skikkelig høye farta. Så det virker bra. Og Rine på midten, som spilte spiss sist og scoret et mål sist. De tok nivået med en gang. Det kan kanskje være nok til at de berger plassen, sier tidligere B&Y-trener Øyvind Breivik.