– Målet er å gjøre Engabreen til en topp-attraksjon i Nordland som begeistrer besøkende. Prosjektet skal også styrke lokal kompetanse i Meløy for framtidig opplevelsesbasert reiseliv, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) i en pressemelding.

Hun håper prosjektet skal skape grunnlag for utvikling av nye bærekraftige opplevelser knyttet til Svartisen.

I reiselivsstrategien som er vedtatt både av reiselivsnæringen og Meløy kommune heter det at «Et hovedmål for reiselivsutviklingen i Meløy er at Svartisen skal utvikles som et signaturprodukt for reiselivet i Nordland og Nord-Norge. Dette vil posisjonere Meløy i arbeidene for å utvikle Nordland og Nord-Norge som reisemål, og derved styrke utgangspunktet for reiselivet i Meløy på bred basis.»

Våren 2016 kjøpte Meløy kommune selskapene Svartisen AS og Svartisen Eiendom AS. Det ble også tatt initiativ fra Meløy Utvikling KF for å legge til rette for skyssbåten, noe som utløste betydelig innsats fra private aktører.

Tiltakene som ble gjennomført i regi av Meløy kommune og Meløy Utvikling KF, bidro til at sommersesongen 2016 ga omsetningsvekst for flere bedrifter, forbedret samarbeidsklima mellom bedrifter som driver ved Svartisen, og ga økt besøk også fra lokalbefolkningen.

Den positive utviklingen har fortsatt sommeren 2017.

Nå ønsker altså fylkesrådet å bidra til ytterligere utvikling og bringe Svartisen tilbake i front som en av de viktigste naturattraksjonene i Nord-Norge.