Trafikverkets nødavtale med Amapola Flyg AB etter at Nextjet gikk konkurs er forlenget fram til oktober neste år, skriver Västerbottens-Kuriren.

Avtalen med Amapola løper ut januar neste år, men partene har tatt hverandre i hendene og er enige om å forlenge den til oktober 2019.

Det betyr at Amapola fortsatt vil fly fra Stockholm Arlanda til Hemavan, Lycksele og Vilhelmina før den neste anbudsperioden fra oktober 2019 til oktober 2023.

– Det er viktig for disse stedene å sikre trafikken og dermed tilgjengeligheten, sier Anna Fällbom, sjef for trafikkavtaler på Trafikverket i en pressemelding.

Grunnen til at den nåværende kontrakten var så kort, er at Trafikverket ble tvunget til en nødløsning da trafikken plutselig stoppet da Nextjet gikk konkurs i vår. EU tillater ikke nødavtaler på lengre enn sju måneder, ettersom trafikken skal foregå som en anbudsprosess.

Lennart Nästlund, flyplassjef i Lycksele, er glad for at Amapola fortsetter.

– De har vist at de leverer bra. Vi tapte mange reisende da det var stopp i en og en halv måned, men nå tar det seg sakte opp igjen, sier han.

Dette flyselskapet tar over for Nextjet på avgangene fra Hemavan, Lycksele og Vilhelmina