Her redder Jan-Erik Berglund elgkalven fra den sikre død

  Se videoen her.

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Se den fantastiske videoen fra redningsaksjonen ved Piteå.

  DEL

  Jan-Erik Berglund jobber som oppkjøper i Sveaskog. I går var han ute i skogene som vanlig da han plutselig så bevegelse i et vann.

  - Jeg var i skogen litt vest for Piteå da jeg så ringer i vannet. Jeg trodde først det var en bever, men da jeg kom nærmere så jeg en elgkalv som kjempet for livet. Jeg skjønte at den hadde prøvd å hoppe over bekken fordi en av søsknene sto litt bortenfor på andre siden, sier han.

  Hoppet i vannet

  Der og da tok han valget som skulle redde elgkalven.

  - Det var ikke noen andre muligheter. Som du ser på videoen prøvde jeg først å skremme kalven såpass at den skulle karre seg opp, men det fungerte ikke. Derfor tok jeg av meg klærne og hoppet i vannet. Med syv-åtte grader i luften var det ufattelig kaldt, men jeg ble full av adrenalin da jeg nærmet meg kalven. Etter et par forsøk fikk jeg den opp på land og det var nok i siste liten. Den var veldig nedkjølt og stiv, men kom seg heldigvis videre, sier han.

  Hvor er kua?

  Berglunds neste tanke var på elgkua og hvor den var.

  - Kalven skrek på mora og jeg tenkte at nå kommer hun rusende, men det skjedde heldigvis ikke. Det hele gikk bare bra, sier han.

  Han skjønte egentlig ikke hva han hadde filmet før han kom tilbake på Sveaskogs kontor.

  - Kollegaene mine sa at jeg måtte få ut videoen og det gjorde jeg. Å kalle meg en helt blir feil. Jeg regner med de fleste ville gjort det samme, sier Jan-Erik Berglund.

  Artikkeltags