Gå til sidens hovedinnhold

Aksjonerer etter funn av mulig bombe ved politihus i Sverige

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet sperrer av sentrum.

Det er Norrbottens-Kuriren som melder at det er gjort funn av det man mistenker å være en bombe i Luleå. Ifølge Expressen skal det være gjort funn av en lapp med arabisk tekst plassert på den bombelignende gjenstanden.

Gjenstanden, som skal våre utstyrt med batteri, kabler og kretskort, ble funnet i tretiden natt til onsdag - plassert inntil det lokale politihuset.

Politihuset og deler av området er rundt har blitt evakuert, og politiet i Luleå har også sperret av deler av sentrum.

Ifølge enkelte kilder skal bombegruppen i Stockholm ha blitt tilkalt, men det er usikkert når disse eventuelt kommer frem til Luleå.

OPPDATERT KL 1224:

Norrbottens Kuriren melder at sentrum av Luleå fortsatt er sperret. Det antydes at sperringen av sentrum kan komme til å fortsette i flere timer fremover.

Busstasjonen i Luleå skal være stengt av og busser har fått beskjed om å legge ruter forbi det avsperrede området.

Det er en bombegruppe på vei fra Stockholm for å se nærmere på den mistenkelig gjenstanden som er funnet. De har flydd til Umeå, og skal fortsette derfra til Luleå via bil.

OPPDATERT KL 1305: Bombegruppen skal være på plass i Luleå, og er i ferd med å gjøre seg klar til å ta seg bort til den mistenkelige gjenstanden.

OPPDATERT KL 1356:

Norrbottens Kuriren melder at sperringene er fjernet i Luleå sentrum. Dette skjer etter at den svenske bombegruppen har tatt seg frem til og undersøkt den mistenkelige gjenstanden, og konkludert med at den ikke har noe farlig ved seg.

Nå starter undersøkelsene med å finne hvem det er som står bak plasseringen av gjenstanden ved politihuset.