Gå til sidens hovedinnhold

Svindlerliga opererer på Mo: De oppfører seg offensive og til dels truende – politiet ber om din hjelp

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet i Nordland melder tirsdag ettermiddag at de har fått tips om at fem personer forsøker å svindle butikker. De var først i Mosjøen før de kom til Mo.

– De har kommet seg fra en butikk til en annen og der har de fått med seg penger fra et pengeskrin. De er meget offensive i sin oppførsel og virker truende over for personalet i butikkene. De er helt oppe i ansiktet til dem som jobber og det virker nok ubehagelig. De opererer på samme måte som de som opererte her oppe for noen måneder tilbake og vi ber om publikums hjelp til å finne dem

Det dreier seg om tre menn og to kvinner, muligens fra østlige deler av europa. Vi ber folk følge med og ringe 02800 hvis de har informasjon om disse eller kjøretøyet de bruker, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer.

Klokka 19.20 er fortsatt svindlerne på frifot. Tom Over Hammer spekulerer på om de er dratt videre nordover.

- Hvis de opererer som de siste gjorde så forlater de raskt ett sted for å unngå å bli oppdaget og retningen er nok nordover. De siste meldingene vi har fått er at de har vært høyt og lavt i butikkene, inne på bakrom og virkelig satt himmel og jord i bevegelse for å stresse de ansatte. Dette er personer vi gjerne vil ha tak i og derfor vil vi gjerne fortsatt ha tips i saken. Vi får nok snart melding om hvilke butikker de er i neste gang. Det merkes der de er, for å si det sånn, sier Hammer.

Kommentarer til denne saken