Sykehuset hyller de som analyserer prøvene som viser om en person er smittet eller ikke

Disse analyserer Covid-19 prøvene av befolkning, pasienter og ansatte. Øverst fra venstre: Abdi S, Nina Skarvik Berg, Linn Anita Johannesen, Dordi Anne Noem, Martine Brandhaug, Berit Joakimsen, Ann Kristin Lorentzen, Astrid Larsen og Torunn Guntvedt.

Disse analyserer Covid-19 prøvene av befolkning, pasienter og ansatte. Øverst fra venstre: Abdi S, Nina Skarvik Berg, Linn Anita Johannesen, Dordi Anne Noem, Martine Brandhaug, Berit Joakimsen, Ann Kristin Lorentzen, Astrid Larsen og Torunn Guntvedt. Foto:

DEL

15. april er den internasjonale Bioingeniørdagen. Det er bioingeniørene som analyserer prøvene som viser om en person er smittet med Covid-19 eller ikke.

- Vi applauderer denne viktige yrkesgruppen! skriver Nordlandssykehuset i en pressemelding. I dag har sykehuset hedret nettopp denne yrkesgruppen.

Bioingeniører blir vanligvis ikke omtalt som helsearbeidere som «står i front» - heller ikke under koronapandemien. Men det er bioingeniørene som analyserer alle prøvene som forteller om personer har et positivt eller negativt resultat på koronatesten.

- Også til vanlig, når vi ikke har koronakrise, gir vi legene helt nødvendig resultater på laboratorietester, sier Berit Joakimsen, fagansvarlig bioingeniør ved Avdeling for laboratoriemedisin i Nordlandssykehuset.

- Dette gjør at de kan stille riktig diagnose og gi pasientene riktig behandling.

I Nordlandssykehuset er det også etablert egne teststasjoner for ansatte som betjenes av bioingeniører og annet helsepersonell. Så også her gjør bioingeniørene en stor innsats for å sikre at kun ansatte uten smitte, kommer på jobb. Og at de som mistenker smitte, får en rask avklaring og kan komme tilbake på jobb så snart som mulig.

Artikkeltags