Sykehussaken: - Hva var og er egentlig Alstahaugs strategi?

Peter Talseth, ordfører i Alstahaug.

Peter Talseth, ordfører i Alstahaug. Foto:

Av
DEL

MeningerHva var Alstahaugs strategi ved å slutte seg til de elleve?

Målsettingen der var hele tiden entydig og klar: Ett stort sykehus sør for Korgfjellet på aksen Mo-Mosjøen, det vil si ikke i Sandnessjøen, men i Vefsn.

Når Sandnessjøen ikke sto på kartet, hva eller hvem fikk Alstahaug til å gi fra seg Sandnessjøen sykehus? Hadde Alstahaug fremmet Sandnessjøen sykehus som kysten eller Helgelandsøyenes sykehus, så hadde de garantert hatt tilslutning fra de 6 kommunene som hadde direkte hurtigbåt- og ambulanseforbindelse med Sandnessjøen. Kanskje hadde også Sømna sett fordelene med en slik løsning.

Lovund ved Bjørnar Olaisen var tidlig ute og framhevet Sandnessjøens fordeler som kystens og Sør-helgelands sykehus kombinert med det indre og nordlige sykehuset i Rana. Bjørg Stensland, også Lovund, hudfletter i Helgelands Blad 11. mai Alstahaugs politiske ledelse for Tolveralliansen, Talseths ansvar for å ha akseptert uttrykket «med omegn» og «Isaksalliansen» som umulig kan tjene Sandnessjøen sykehus interesser.

I Sandnessjøen registrerte jeg at redaktøren i Helgelands Blad og Gunnar Breimo så faren ved ettsykehusalliansen, men advarslene var forgjeves.

At det ble to sykehus på Helgeland kan vi ene og alene takke helseminister Høie for, ved at han tvang de tolv til å velge hvor det andre sykehuset skulle ligge og fikk det håpløse stedsvalget «med omegn»

Hva mener Alstahaug med å inngå Isaksenalliansen? Espen Isaksen har erklært at sykehuset ikke må bli bygd i Sandnessjøen. Når det engang er bestemt at Sandnessjøen sykehus skal få ledelsen burde det føre til å opprette en konstruktiv dialog med samarbeidspartneren i Mo.

Er man kommet i et «uoppløselig ekteskap» er det ekstremt uklokt å danne en allianse med «rivalen» for å føre krig.

Knut Hauknes, 26 prosent nesnaværing, 2 prosent globetrotter, 8 prosent harding, 24 prosent ranværing og 40 prosent sandnessjøværing.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags