Sykepleier ved Helgelandssykehuset har testet positivt på koronaviruset - har stengt kirurgisk avdeling og isolert 15 pasienter

Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Helgelandssykehuset Sandnessjøen Foto:

DEL

Det er i en pressemelding klokken 0030 natt til lørdag Helgelandssykehuset opplyser at det er påvist koronavirus i sykehuset i Sandnessjøen.

Det er en sykepleier ved sykehuset som har testet positivt for covid-19, og sykehuset har derfor stengt sin kirurgiske avdeling. Videre er 15 pasienter isolert i grupper i avdelingen.

– Resultatet av testen av sykepleieren, som er innleid svensk vikar, ble klar fredag. Vi satte da umiddelbart i verk tiltak i henhold til de planer Helgelandssykehuset har for håndtering av koronasmitte, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset.

Helgelandssykehuset arbeider nå for fullt med smittesporing, og vil varsle fortløpende pårørende og kommuner som har pasienter som har vært til behandling på kirurgisk avdeling i Sandnessjøen. Vedkommende er ikke syk, men bærer viruset og ble testet på nytt fredag kveld for å avdekke om det er snakk om en falsk positiv test. Resultatet foreligger tidligst lørdag kveld.

– Vi arbeider for fullt med å skaffe oversikt over og kartlegge omfanget av pasientkontakt sykepleieren har hatt. Det samme gjelder ansatte som har vært i kontakt med den smittede. Per fredag kveld vet vi ikke omfanget av smitten

For sykehuset i Sandnessjøen betyr smitten at kirurgisk avdeling i plan 5 er stengt ned. Dette er planet i sykehuset som er forberedt til å behandle koronasmittede pasienter. De ansatte ved avdelingen testes fortløpende, og er satt i karantene.

Akuttkirurgiske pasienter fra Helgeland skal på grunn av smitten behandles ved Helgelandssykehuset Mo i Rana inntil situasjonen er avklart.

Den øvrige aktiviteten ved sykehuset i Sandnessjøen opprettholdes foreløpig som normalt.

Artikkeltags