Å legge seg midt i veien og ikke bry seg om andre trafikanter er ufattelig provoserende

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Viktor Leeds Høgseth skriver i dagens Ke det går? om syklister.

DEL

KE DET GÅR? Vårens verste eventyr er over oss. De aller verste syklistene har inntatt veibanen. Mosjonssyklisten eller menigmann på vei til eller fra jobb har jeg ingen problemer med. De bruker som regel sykkelstien. Merk dere ordet. Sykkelstien, men den er tydeligvis ikke god nok for rasen syklister som jeg tar for meg i denne lille kommentaren.

Dette gjelder de som ser på veien som sin egen, og ingen andres. Dette gjelder syklistene som ikke vil gi plass til andre, selv om vi også har betalt for å bruke veibanen. Dette er til deg som ikke gidder se bak og bare durer på. Dette gjelder deg.

Du tror kanskje at du er i en særstilling, der du på din flotte racer til tusenvis av kroner, har bestemt deg for litt alenetid med din kjære eiendel, midt på E6, og da mener jeg midt på E6. I 15 kilometer i timen klemmer du beina ned mot pedalene, du har beslag på hele veibanen og jeg er bil nummer fire bak deg i køen. Du viker ikke en tomme der du snegler deg av gårde og det gjør oss bak deg forbanna.

Jeg synes slik oppførsel i trafikken burde tilsi at du skulle blitt fratatt sykkelen. Hvis vi bilister holder på slik blir vi i beste fall bøtelagt, men det driter vel du i. Det minste du kunne gjøre var å betale avgift for doningen din. Vi som har skuter, mopeder og biler betaler nemlig, så hvorfor skulle ikke du?

Statens vegvesen har nylig satt opp skilt for folk som deg. Veien skal deles og det skal være likt for alle. Jeg skal vise deg respekt, men da må du gjøre det samme. Slik det er nå oppfordrer du til krig, men jeg håper du endrer oppførsel. Dele veien betyr at også bilister skal få rett til å bruke den. Det håper jeg du vil etterkomme.

Syklister kalles ofte for myke trafikanter, men mange oppfører seg som noe helt annet. Jeg har bodd på Mallorca og vet hvor mange som går i bredden og hvordan man forholder seg, både til syklister og bilister.

Men å legge seg midt i veien og ikke bry seg om andre trafikanter er ufattelig provoserende.

Enten følger du de enkleste trafikkreglene, der man tar hensyn til andre. Eller så holder du deg hjemme. For noen så ville nok sistnevnte være det aller mest fornuftige. Hvem vet, kanskje du møter en bilist som ikke viser deg respekt. Da ender det ikke bra og det vil ingen. Del veien, fornuftig.

Viktor Leeds Høgseth, journalist

Du tror kanskje at du er i en særstilling, der du på din flotte racer til tusenvis av kroner, har bestemt deg for litt alenetid med din kjære eiendel, midt på E6, og da mener jeg midt på E6.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags