Må avlyse sykkelritt fra Mo til Nesna og tilbake

Bildet er fra det forrige Polarsirkelrittet som ble arrangert i 2016 med målgang på Skillevollen. Både i fjor og i år er rittet avlyst. Årets erstatningsritt til Nesna og tilbake er også bestemt avlyst.

Bildet er fra det forrige Polarsirkelrittet som ble arrangert i 2016 med målgang på Skillevollen. Både i fjor og i år er rittet avlyst. Årets erstatningsritt til Nesna og tilbake er også bestemt avlyst. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

På grunn av lav deltakelse har Rana sykkelklubb bestemt seg for å avlyse Helgelandsrittet de skulle arrangert sørdag på strekningen Mo i Rana – Nesna og tilbake. Det var også et kortere alternativ til Utskarpen.

– Vi kan bare spekulere i hva det skyldes at det er så få deltakere. Det er første gang vi skulle gjennomføre rittet på søndag og ikke lørdag. Vi vet jo at Celsastafetten på lørdag er et stort arrangement som trekker mye folk, sier Rita Jakobsen i Rana sykkelklubb.

Det var også svært få syklister fra Bodø og nordover som hadde meldt seg på. Det har trolig en sammenheng med at region nord arrangerer regionmesterskap denne helga. Helgeland tilhører region Midt-Norge.

Helgelandsrittet var satt opp i år som erstatning for Polarsirkelrittet Bodø-Mo i Rana som ikke kan gjennomføres for andre året på rad på grunn av veiarbeid i Dunderlandsdalen.

– Vi håper på bedre påmeldinger til høsten når vi skal arrangere sykkelritt på ACR, sier Jakobsen.

Artikkeltags