Daniel fra Sandnessjøen sjokkerte alle, gikk solo og vant Flandern Rundt

FØR START: Daniel Årnes klar for Flandern Rundt junior, som er årets andre verdenscupritt for juniorene. Foto: Mirela Smajkic Årnes

FØR START: Daniel Årnes klar for Flandern Rundt junior, som er årets andre verdenscupritt for juniorene. Foto: Mirela Smajkic Årnes

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Helg.no: – Jeg visste at han var sterk, men det han gjør: Det er så spektakulært. Det er ganske sjukt. Det er verdens største ritt for belgierne. Tenk deg at han kjører to ganger opp Muur, og den ene av dem solo. Og over Bosberg, sier en lykkelig trener ved NTG Kongsvinger, Ole Petter Vibekken, til procycling.no.

Søndag stilte sandnessjøværingen Daniel Årnes til start for NTG Kongsvinger under juniorenes Flandern rundt. Toppidrettsgymnaset samarbeider med den belgiske klubben Spie-Douterloigne, noe som ga dem innpass i brosteinsklassikeren.

Her gikk Årnes av gårde i et tidlig brudd med en franskmann. Foran andre passering opp Muur van Geerardsbergen hadde Daniel gått solo, og ledet med over to og et halvt minutt tilbake til hovedfeltet med rundt fire mil til mål. I gruppa bak hadde NTG-laget plassert både Erik André Lier og Vegard Stokke, mens belgierne desperat forsøkte å samle det hele.

Han kom inn som reserve på det norske laget under Gent-Wevelgem forrige helg, og ble nummer seks etter strålende kjøring underveis.

I feltet hvor det blant annet satt italienske, danske, franske og mange belgiske ryttere, forsøkte de å koordinere jakten på nordmannen.

Dog var avstanden opp i overkant stor.

– Han hadde 1 minutt og 10 sekunder å gå på med fem kilometer igjen, så da regner jeg med at han vant med rundt minuttet. Han kjørte solo i mange mil i hvert fall, sier Ole Petter Vibekken til procycling.no.

Vibekken forteller at Årnes har jobbet veldig hardt på trening i vinter, og har følgende karakteristikker å gi om 17-åringen.

– Han er ikke en ren spurter, men har jo en veldig god avslutning. Daniel er ganske stor, men går mye bedre i bakker enn folk tror. Han hadde ingen problemer med bakkene i Gent-Wevelgem, og sånn sett passer jo også Flandern rundt ham bra. Jeg er spent på å se hva han kan få til under Paris-Roubaix neste helg, sier Vibekken.

Neste søndag venter juniorenes Paris-Roubaix, og slik Daniel Årnes presterer for tida, er han nødt til å være et navn de konkurrerende nasjonene noterer seg før start.

Artikkeltags