Gå til sidens hovedinnhold

Takk til alle dere som står på i julestria

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har gjentatt det så mange ganger i løpet av de siste månedene – 2020, året der alt er annerledes. For det har det vært, totalt annerledes ifra alle de andre to tusen og tjue årene som også allerede har eksistert. Ting har forandret seg, jevnt og trutt i årenes løp, men på langt nær ikke så brått og brutalt som dette året. Selv om nesten ingenting har vært som det pleier, går kalenderen og tiden sin vante gang. Vi fikk påske, en annerledes påske, 17. mai kom, uten lange tog og fulle samfunnshus, sommeren kom og gikk, høsten likeså å nå – nå er det jula som står for tur.

Det blir ikke helt som før, selv om regjeringen har lettet litt på restriksjonene blir ikke jula på langt nær slik som den var i fjor, eller året før der. I stedet for å ramse opp alle ting vi ikke får eller kan gjøre, har jeg heller lyst til å rette fokus på dem som gjør alt det de kan, slik at vi skal få en så fin førjulstid og julefeiring som overhodet mulig.

Selv om ting ikke blir som planlagt, så stresser vi med å få det best mulig for det. Vi renner ned butikkene for å kjøpe julegaver til våre nære og kjære, likeså den julematen som vi skal trykke i oss når jula ringes inn, noen tar seg en pust i bakken midt i stria med en kopp kaffe eller lunsj på kafé. Vi sender og bestiller gaver land og strand med Posten og Bring, vi hiver oss på tog, buss, båter og på fly for å komme oss hjem.

Har dere noen gang tenkt over hvor mange som egentlig er i sving, for at vi skal få den perfekte jula? Jeg skal ærlig innrømme, at det hadde ikke jeg! Det er en hel kabal bare for den ene gaven jeg skal send opp til min lille guddatter på fire år. Først skal den inn på butikken jeg kjøper den, da er det noen som bestiller den fra et lager, den skal da pakkes og sendes ut av det lagret, før den blir levert på butikken jeg kjøper den på, så sender jeg den videre. Samme når jeg skal hjem til jul, da er det også en hel armé i sving. Kundeservice, sikkerhetsvektere, ansatte på flyplass, flyvertinner/verter, piloter/flykapteiner, sjåfører, billettører, skipper og matroser, og for å ikke glemme renholderne som gjør det de kan for å holde det rent og pent – ja, en hel bøtteballett fordi jeg skal hjem til jul.

Jeg vil benytte anledningen til å takke dere alle som står på, ikke bare nå i førjulstida, men også alle som står på under selve jula. Vi snakker alt fra butikkansatte, til helsepersonell, sjåfører og billettører. Tusen, tusen takk for den jobben dere gjør for alle oss og hverandre.

God jul

Isabell Johansen Myrli, Ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Nordland

Kommentarer til denne saken