Over 200 frivillige stilte opp på årets festival fra de tre foreningene som står bak festivalen. Herunder Hemnes IL, Hemnes Dykkeklubb og Hemnes Båt- og sportsfiskerforening. Det skriver styreleder i Hemnes Båt- og Fjordefestival, Kjell-Idar Juvik, i en pressemelding onsdag morgen.

Festivalen som ble arrangert for 26 gang og i fantastisk sommervær ble det en flott helg på Hemnesberget, påpeker han.

Bildeserie

SE BILDER: God stemning og høy energi i Hemnes da Donkeyboy herjet på scenen

Håpet på flere deltakere

Etter to år uten festival på grunn av koronapandemien var det endelig klart for å møtes til festival igjen, fortsetter Juvik.

– Vi hadde håpet på enda flere deltakere på lørdagskvelden, med under 1000 publikummere vil nok ikke det økonomiske bli så bra som foreningene hadde håpet på, men vi kommer ut i pluss. Det var mange arrangementer på Helgeland den siste helgen i juni i år og før vi setter endelig dato for neste år vil vi sjekke ut med flere andre arrangører om i kan unngå «kollisjoner», sier styrelederen.

Nytt av året var at det var mange nye i komiteen som gjorde en fantastisk innsats både før festivalen og igjennom helgen, fortsetter Juvik.

– Dette lover godt for framtiden da tidligere komité har holdt på siden starten i 1995 og trenger avløsning av nye.

Takker alle

– Som styreleder vil jeg takke alle frivillige og spesielt alle nye i komiteen, uten dere ville vi ikke kunne arrangert denne festivalen. Jeg vil også takke våre samarbeidspartnere som støtter festivalen og da spesielt Sparebank 1 Helgeland og Helgeland Kraft, sier Juvik og fortsetter:

– Så sees vi til ny festival i 2023, på oppsummeringsmøte var allerede komiteen klar med nye ideer og musikkvalg til neste års festival som blir rundt månedsskifte juni/juli, endelig dato vil bli bestemt rett over ferien. Takk igjen for i år og god sommer til alle!