Prisen gis vanligvis til 14 ungdommer fra de syv regionene, én gutt og én jente fra hver region.

Til Rana Blad sier sportslig leder i skiskyting, Helge Ranum:

– Vi synes det er fantastisk at Tamara blir verdsatt med en slik pris. Hun er et godt forbilde både i renn og i treningshverdagen. Tamara er i en flott treningsgruppe for utøvere i aldersgruppen 13–16 år, som alle er gode forbilder, og de er en sammenspleiset gjeng.

Prisen vektlegger det å være en god lagspiller og rollemodell. Prisen skal gå til ungdom som er gode rollemodeller og bidrar positivt til lagmiljøet. Den handler om hvem ungdommene er som mennesker, og ikke hva de presterer innen idretten. Det som går igjen i tidligere nominasjonstekster er ifølge Norges skiskytterforbund at ungdommene er gode på å inkludere andre, lage god stemning, stille opp, være positive bidragsytere – og selv om de ikke alltid har de beste resultatene, så gir de ikke opp.

Vinnerne av MOT-prisen er stemt fram av medutøvere, trenere og klubbmedlemmer og deles offisielt ut på Lillehammer neste helg. Der får de 14 ungdommene delta på åpningshelga, tildelt fullt landslagsutstyr, trene med landslagstrenerne og møte sine store skiskytter-idoler, opplyser Bossmo & Ytteren IL Skigruppe på sin Facebookprofil i dag.

– Vi ønsker Tamara lykke til i sesongåpning med eliten på Lillehammer kommende helg, tilføyer Ranum.

Relaterte saker:

Bildeserie

SE BILDENE: Langrennsløperne inntok ACR, og flagget inn til mål med det rutete racingflagg

Bildeserie

SE BILDENE: Liv og røre både i løypa og ved siden av. Perfekt dag for Blåvegenløpet