Gå til sidens hovedinnhold

Tar initiativ til opprettelse av Nordnorsk filmkommisjon

Artikkelen er over 2 år gammel

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge vedtok i møte 19. februar å opprette en Nordnorsk filmkommisjon fra 1. juli 2019, står det i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

– De nordnorske fylkene har i samarbeid med filmmiljøet lenge arbeidet for opprettelse av en egen filmkommisjon i nord. Landsdelsrådet er glade for og har kommet til enighet om hvordan vi på best mulig måte kan starte det viktige arbeidet med å markedsføre Nord-Norge som filmlokasjon», sier Geir Ove Bakken, leder for Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge, videre i pressemeldingen.

Filmkommisjonen vil ha som mål å markedsføre Nord-Norge, bistå til lokal bransjebygging og sikre at internasjonale selskaper legger igjen midler hos lokalt næringsliv.

– Opprettelse av Nordnorsk filmkommisjon vil styrke filmmiljøet i nord og bidra til å fremme Nord-Norges filmkompetanse og vår unike natur, uttaler Aase Refsnes.

Sigrid Ina Simonsen sier seg enig.

– De langsiktige effektene en filmkommisjon kan ha for næringsliv og reiseliv i nord er potensielt eksepsjonelle.

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge består av øverste politisk ansvarlige for kultur i Finnmark, Nordland og Troms fylkeskommuner: Geir Ove Bakken, Aase Refsnes og Sigrid Ina Simonsen.

Kommentarer til denne saken