Ny Vinterlys-rekord

Fornøyd: Festivalgeneral Wenche Bakken har lagt en godt gjennomført Vinterlysfestival med over 150 arrangement bak seg, og sier seg godt fornøyd. Foto: Øyvind Bratt

Fornøyd: Festivalgeneral Wenche Bakken har lagt en godt gjennomført Vinterlysfestival med over 150 arrangement bak seg, og sier seg godt fornøyd. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

8.700 personer trosset dårlig vær og sikret Vinterlysfestivalen ny publikumsrekord.

DEL

VinterlysDet forteller en sliten, men veldig fornøyd festivalgeneral Wenche Bakken.

Med 8.700 besøkende slår Vinterlysfestivalen fjoråret med et par hundre publikummere. Dette på tross av et avlyst festivaltog, som vanligvis har rundt 150 deltakere, og avlyst forestilling. "Bø! Og ting og tang" skulle etter planen ta turen til Træna, men det dårlige været satte en stopper for det.

- Det virker på meg som om det dårlige været har vært til fordel for oss. Flere folk dro på teater i stedet for på hytta, sier Bakken.

Familiebonansa

Vinterlys hadde familieforestillinger på museet, Koks og biblioteket i år. På festivalgeneralen virker det som folk gikk mellom de tre plassene fra forestilling til forestilling, i storm og snøføyk.

- Nordland Teater har et bevisst forhold til barneteater og de små produksjonene. "Bø! Og ting og tang" reiste rundt i barnehager og eldrehjem, til glede for rundt 1.800 mennesker. Dette er et etterlengtet og kjærkomment tilbud, sier Bakken. Og med flere arrangement i år enn noen gang tidligere, har det vært noe for enhver smak.

- Hva var din personlige favoritt?

- Det var flere. Jeg var veldig fornøyd med Harr og Hartberg, Bowie-konserten, "In bed with Simone" og lunsjteateret til Hilde Stensland, sier hun.

Gode tilbakemeldinger

Bakken er rett og slett imponert over publikum.

- Vinterlys hadde dans som tema i år, det kunne fort slått feil. Publikum har sett alt fra de smaleste forestillinger til hovedattraksjoner. Og tilbakemeldingene er gode. Det er flere mennesker som ser over ti forestillinger. Det er ikke bare unge, men også godt voksne. For mange år siden var det noen få som var på alt, men den gruppa har økt betraktelig, sier Bakken.

Det er allerede stor interesse for neste års festival.

- Når folk kommer på festivalkontoret og spør etter pass til neste år, da er vi der vi skal være, sier hun.

Festivalgeneralen er spesielt stolt over «in bed with Simone». Denne spesielle forestillingen ble spilt på et hotellrom på Meyergården, og hadde kun plass til 12 publikummere.

- De spilte hele festivalen. Etter hvert ble de så populære at de måtte avvise folk i døren på grunn av plassmangel, sier Bakken.

Ikke alt etter planen

- Alt gikk ikke helt etter planen gjennom hele festivalen, men Nordland Teater klarte uansett å få det til. Det ble noen ombookinger, noen artister kom med tog i stedet for fly, Vinterlyskunstner Sverre Koren Bjærtnes kom seg ikke til den opprinnelige vernissasjen på grunn av værforholdene, men gjorde det godt igjen ved å komme lørdagen etter. Oda Kroghs lunsjforestilling holdt på å bli avlyst. Linda Mathisen gjorde seg klar for å steppe inn, og syv minutter på 12 kom Krogh inn på teaterkafeen, og gikk rett på scenen.

For Nordland Teater er poenget å skap trivsel for publikum.

- Det er det som er vår oppgave rett og slett. Når publikum kommer har vi lyktes. Vi har fått mange gode klemmer fra fornøyde publikummere, sier Bakken.

De har allerede begynt å gjøre seg noen tanker rundt neste års festival, og legger en godt gjennomført festival bak seg. Det innfridde forventningene i aller høyeste grad, sier festivalgeneral Wenche Bakken om årets Vinterlysfestival.

Les alt om Vinterlys her

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Artikkeltags