Nå feirer Nordland Teater 40 år. Her er hovedprogrammet for 2019/20

Illustrasjonen er fra Ei hand å holde i.

Illustrasjonen er fra Ei hand å holde i.

Nordland Teater har i dag presentert hovedprogrammet for kommende sesong.

DEL

Dette teateråret feirer Nordland Teater 40 år, og Nordland Teater markerer jubileet både med tilbakeblikk og med tanker om det som kommer.

Forestillingene som Nordland Teater har valgt å skape kommende år, er på hvert sitt vis representanter for minner eller visjoner, skriver Nordland Teater i en pressemelding.

Dette er hovedprogrammet for 2019/20:

Narvik:

Av Lizzie Nunnery med musikk av Vidar Norheim og Martin Heslop.

Hitler led sitt første nederlag i slaget om Narvik. Norske og allierte styrker gjenerobret byen etter harde kamper, før krigens gang førte til at man oppgav Narvik. En av soldatene som dro, en ung gutt fra Liverpool, måtte ikke bare forlate Norge, men også sitt liv kjærlighet, en ung norsk jente.

Har Norgespremiére på Narvik kulturhus 3. oktober. Spilles i Mo i Rana på Nordland Teaters hovedscene fra 24. til 28. okotber.

Romo og Julie:

Av William Shakespeare - bearbeidet av Rolf Alme.

Samtiden preges av sosiale media som presser oss til å fremstå som vellykkede. Selviscenesettelser er et kjent fenomen blant unge mennesker, og denne forestillingens form er selviscenesettelsen. Hele forestillingen video-dokumenteres fortløpende av skuespillerne selv og projiseres med flere simultane videoer på bakveggen akkompagnert av forskjellige former for musikk.

Premiere på Nordland teaters hovedscene 28. november. To forestillinger 30. november og to 1. desember.

Ei hand å holde i:

Av Stig Bang, etter sanger av Trygve Hoff.

Handler om det å være 40 år. På godt og vondt. Det handler om å finne sammen, kanskje om det å forlate noen, kanskje finne noen nye, eller kanskje finne den samme en gang til.

Urpremiere i Nordland Teaters hovedscene 11. januar, med to forestillinger dagen etter.

I will be everything:

Hvordan ser barn i Europa på fremtiden? For prosjektet "I will be everything" har teatre i sju land i Europa samlet inn tanker og drømmer fra over 2000 barn, og laget en forestilling på bakgrunn av det innsamlede materialet. Regissør Alex Byrne fra den prisbelønte teatergruppen NIE har regien, og vi kan vente oss en helt spesiell teateropplevelse der virkelighet og drømmer møtes.

Urpremiere Odsherred Teater 26. september, til Nordland Teater i Black Box 13. og 14. februar.

Solaris:

Av Stanislaw Lem, dramatisert av Anna Bache-Wiig.

Forestillingen er basert på sci-fi-romanen Solaris av den polske forfatteren Stanislaw Lem. Boken er regnet for å være en klassiker innen sci-fi sjangeren, og er blitt filmatisert flere ganger. I vår versjon for teatret er den dramatisert av Anna Bache-Wiig, kjent som manusforfatter av blant annet TV-serien Frikjent og filmen Utøya 22. juli. For Nordland Teater har hun med sin Solaris skapt en intens thriller og et fortettet kammerspill for tre skuespillere.

Premiere på Nordland Teaters hovedscene 14. mars, også forestillinger på samme scene 16., 17., 18. og 19. mars.

Kolstads siste:

Av og med Andreas Kolstad.

Etter et helt liv i teatret skal vår alles kjære Andreas Kolstad entre scenegulvet for siste gang her ved Nordland Teater. Vi gjør et tilbakeblikk på en karriere som spenner seg over 45 år på scenen, og får et gjensyn med sanger og tekster han har tolket gjennom disse årene. Det blir en varm og vakker avskjed med Andreas, som vi håper mange vil være med å dele med oss.

Forestillinger på Nordland Teaters hovedscene 29. og 30. april.

Når hjerte slår ut med arman:

I år er det 40 år siden Jaques Brel, en stor stjerne innen visekunst i fransktalende land, forlot denne verden, så altfor ung; bare 49 år. Hans viser lever fortsatt; fulle av lidenskap, satire og sorg over livets korthet.

Skal besøke Vinterlysfestivalen 8. til 14. februar. Fullstendig program for Vinterlysfestivalen blir sluppet i desember.

2010-Lollywood:

Romantisk actionkomedie med handlingen lagt til Lahore i Pakistan, blir under Barnas Vinterlysfestival.


Artikkeltags