Nordland taxi hadde i morgentimene torsdag 4. august tekniske problemer, slik at det i en periode ikke lot seg å gjøre å bestille drosje ved å ringe 07550. Passasjerer ble bedt om å gå på nett for å laste ned appen Taxifix og bestille bil der, eller gjøre dette på Nordland taxis egen hjemmeside.

– Det var en sentral feil. De tekniske utfordringene gjaldt ikke bare Nordland, også i sør har de vært rammet, det har vært tekniske problemer over hele landet, sier Kathrine Moan Larsen, avdelingsleder ved kundesentret til Nordland taxi.

Kundesenteret har rundt 20 ansatte, er lokalisert i Sulitjelma og betjener henvendelser fra hele fylket. Det gis også service til byer i sør, som Ålesund, Kristiansund og Molde, og de avlaster Oslo i tilfeller kapasiteten ikke er tilstrekkelig der.

Systemfeilen som rammet Nordland taxi i morges varte fra cirka klokken 05.00 til klokken 07.30.

– Folk kunne som likevel bestille via app og web og turene har gått som normalt. Vi er oppe og går igjen. Hvilke tekniske problemer det var kan jeg ikke si noe mer om nå.

– Men er det likevel ikke litt rart at ikke sentralen kan hjelpe de som velger å ringe ved å sette de i direkte kontakt med bilene? Ikke alle behersker det digitale?

– Jeg har ikke fått gått gjennom hendelsesforløpet ennå. Det er mye som skal gis av informasjon når det blir tekniske utfordringer og vi må gå gjennom hva som har skjedd, sier Larsen.

– Som regel går det bra og folk får stort sett tak i taxi når de trenger det. Heldigvis, legger hun til.

– Og hvordan er ellers pågangen hos Nordland taxi sommerstid?

– Nå har det vært to spesielle år med pandemien. Det vi ser nå er at det er litt roligere, mer vi har trykk når det er festivaler.

– Som under Opptur sist helg i Bodø?

– Ja, som Opptur.

– Verket i Mo i Rana skal snart arrangeres, har dere stor pågang Verket-helgene?

– Ja, ja, ja det har vi! Også når det er flere festivaler samtidig flere steder. Men det er vi vant til. Sentralene er gode til å håndtere dette, og vi har et godt samarbeid med festivalene.

Nordland taxi

Nordland Taxi AS er etablert og eiet av drosjenæringen i Nordland. Selskapet skal i hovedsak være ett serviceapparat for næringen på tjenester og produkter de forespør. Nordland Taxi AS ble etablert i 1993 og er en av landets største servicevirksomheter innen taxinæringen.

Kilde: Nordland taxis hjemmeside