Telenor tar ikke ned deler av mobilnettet i natt

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Har måtte utsette planene

DEL

NB! Telenor må på grunn av strømbruddene lengre nord i landet endre planene, og mobilnettet blir likevel ikke tatt ned i natt.

Dette melder Magnus Isaksen Line i Telenor til Rana Blad. Han sier at det er usikkert når de vil gjøre denne endringen, og at de vil komme tilbake til tidspunktet.

---------------

Dette meldte Telenor i utgangspunktet:

Telenor vil iverksette kritisk feilretting av en sentral natt til førstkommende fredag 30. januar. Dette skriver Rana kommune i en pressemelding.

Mobildekning på 2G blir påvirket av feilrettingen, og kan falle ut i dette tidsrommet. I områder der det finnes 3G-dekning skal mobiltelefoni fungere som vanlig  opplyses det.

Rana kommune tar følgende forholdsregler i situasjonen:

Rana interkommunale legevakt (tlf 75 12 68 40) eller AMK-sentralen (tlf 113) kan nås fra alle fasttelefoner, eller mobiltelefoner der det er 3G-dekning. Personer som har behov for akutt hjelp natt til den 30.1 må benytte en av disse mulighetene. Legevakten er døgnåpen og bemannet, og pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp kan også reise direkte til legevakten på Selfors.

Legevakt og AMK-sentral vil kunne kommunisere over helseradionettet med ambulanse, legevaktlege og andre nødetater under utrykning, og vil kunne opprettholde kontakt også om det skjer utrykning til områder med bortfall av mobildekning.

Alle kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner (sykehjem, gruppeboliger) med døgndrift har tilgang på fasttelefon og kan kontakte legevakt eller andre deler av helsetjenesten på denne måten.

I tilfelle uforutsette hendelser under feilretting med påfølgende bortfall av nett vil fungerende brannsjef Bjørn Råde og bydriftssjef være tilgjengelig på satellitt-telefon natt til fredag.

Satelittelefon brannsjef: 00881631424832

Satelittelefon bydriftssjefen: 00881631424831

Brøytemannskaper som delvis opererer i områder med 2G-dekning varsles spesielt, forteller kommunen i meldingen.

Artikkeltags