I en pressemelding fra Telia går det fram at de nå setter i gang en storstilt utbygging i Nordland, og Rana er tidlig ute.

– I ukene framover vil vi modernisere mobilnettet i Rana. Først ut er områdene Storforshei, Ranafjorden, Andfjellet, Stigerplatået, Bjørnå og Umskaret, men alle basestasjonene i Rana kommune skal oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge i pressemeldingen.

– Det nye og raske 5G-nettet er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter levert over mobilnettet. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles, skriver Telia

– Arbeidet med å oppgradere til 5G medfører dessverre noe nedetid på basestasjonene som moderniseres, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Vi forsikrer at vi jobber så raskt vi kan for å minimere nedetiden. Videre vil kunder varsles i forkant om når vi begynner oppgraderingsarbeidet i deres område. Kunder som opplever dårligere mobildekning og har tilgang til internett via fastnettet anbefales å bruke Wifi Tale, sier Svendsen i pressemeldingen fra Telia.