Gå til sidens hovedinnhold

– Terapi og natur!

Artikkelen er over 2 år gammel

Han er oppvokst på Tomma, og bortsett fra noen år i Trondheim, samt ei tid der han reiste rundt om i landet som jernbinder på anlegg, har Hans Petter Sørensen bodd og virket på Helgeland det meste av livet.

Stolt Helgelending

Miljøterapeut

Hans Petter jobber i dag som miljøterapeut i Nesna kommune, og trives godt med det.

– Jeg har vært miljøterapeut her i over 10 år, og hjelper ungdom som er kommet alene til landet, forteller Sørensen, og legger til: – Det ser kanskje dessverre litt mørkt ut med tanke på om vi får fortsette med dette her, eller om tjenesten legges ned. Det får tida vise.

Naturterapi

I jobben som miljøterapeut bruker Hans Petter og kollegene naturen mye. Det går i både fisketurer og opplevelser i fjell og skog.

– Vi var nylig på tur på skøyter oppe i Umbukta, og det var en artig tur, sier han.

For ungdommene som kommer til landet kan det selvsagt være utfordrende med slikt friluftsliv, og naturen er en fin arena å bli kjent med folk og området.

– De er som ungdommer flest! Får de positive opplevelser med naturen, vil mange av dem fortsette å bruke den på egen hånd, mener terapeuten.

Fotoentusiast

– Jeg jobber delvis som frilans fotograf og driver eget selskap, Farout Focus, sier Hans Petter. Han forteller at natur er et sentralt stikkord for hva som gjør at han er glad for å holde til på Helgeland. – Jeg synes lyset og været, og da kanskje særlig skitværet, her på Helgeland gir mange herlige opplevelser for en som er glad i å fotografere, sier han.

Det hadde vært supert å livnære seg med noe man uansett liker å holde på med i fritida!

Hans Petter Sørensen

 

– Dessuten kan «fritidsfotograferinga» på slike turer også resultere i bilder man kan bruke i kommersielt øyemed om man er heldig!

– På heimesida mi, faroutfocus.no, viser jeg litt av det som fanger og fenger meg, sier Sørensen.

Naturturisme

Hans Petter er en av de mange som mener at Helgelandsområdet er et utmerket utgangspunkt for å drive med turisme, og da særlig med tanke på opplevelsesbasert turisme.

– Jeg jobber konkret med planer om å få til ørneturisme her i distriktet, og mener at landskapet på Helgeland definitivt er svært salgbart, sier en entusiastisk Sørensen.

– Det kan jo kanskje se ut til at man på sikt må finne seg en annen fot å stå på, og da hadde det vært fint å kunne skape seg et levebrød av noe man uansett liker å holde på med, legger han til.

– Jeg tror heller ikke at vi får tilstander her som i Lofoten, der man omtrent «oversvømmes» av turister. Kanskje vi heller kan få til mere eksklusive turer her, sier han.

 

Glad i Nesna

Hans Petter er i dag lykkelig gift med Catrine Hole, har en hund og en katt og trives godt der han bor.

– Nesna er en artig plass der det er nokså lett å få til ting. Her er mange positive folk som stiller opp, sier han.

Og så var det artig å få ny scene på Aurora og ny festival, der vi får litt kulturlivsopplevelser igjen, avslutter Hans Petter.

Kommentarer til denne saken