Ranværing i Paris: - Vi er fortsatt i fullstendig sjokk

Folk trøster hverandre utenfor konsertlokalet Bataclan der rundt 100 mennesker ble drept. Foto Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix (Foto: CHRISTIAN HARTMANN)

Folk trøster hverandre utenfor konsertlokalet Bataclan der rundt 100 mennesker ble drept. Foto Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix (Foto: CHRISTIAN HARTMANN)

Artikkelen er over 4 år gammel

Martha Krogli Brygfjeld var ute i Paris da terroristene slo til natt til lørdag.

DEL

Terroren i ParisDa alarmen gikk i Paris natt til lørdag var sudenten Martha Krogli Brygfjeld på byen med venner. Plutselig ringte telefonen.

- Det var venner som hadde merket det som skjedde og de sa vi måtte skynde oss hjem. Vi fortet oss tilbake til studenthjemmet og låste oss inne der. Vi slo på tv, mens vi hørte helikopter og sirener over alt. Da vi så hva som egentlig hadde skjedd ble det helt stille blant oss som var der. Vi ble sjokkerte og redde. Jeg kjenner Paris som en trygg og god by og at dette skulle skje var helt uventet, sier hun.

Da vi snakker med henne lørdag formiddag sitter hun og vennene fortsatt inne. De har fått klar beskjed om å ikke bevege seg utendørs.

- På tv har de sagt at vi skal holde oss inne til vi får ny beskjed. Denne beskjeden er ikke kommet så for å være på den sikre siden holder vi oss inne. Vi hører fortsatt helikopter og sirener og det er nok best å holde seg på en trygg plass. Vi bor ikke helt i det området der terroren har skjedd så vi føler oss trygge her, sier hun.

Martha sier nattens hendelser har vekket minner fra det som skjedde på Utøya.

- Det er den samme følelsen, men med "jeg kunne vært der" i tillegg. Dette området har jeg vært i mange ganger og det kryr av restauranter og barer og jeg kunne absolutt ha vært der natt til lørdag. Det er skremmende, sier hun.

På studenthjemmet er stemningen trykket.

- Det er stille blant studentene. Vi er folk fra hele verden og alle er i sjokk. Vi lurer på hva som skal skje og vi passer på hverandre. Det som har skjedd er fryktelig trist og vi er aller berørt av dette, sier hun

Artikkeltags