Tysk politi stormet natt til lørdag boligen til 18-åringen som skjøt og drepte ni mennesker ved et kjøpesenter i München, melder tyske medier.

Ifølge Bild bodde den 18 år gamle tysk-iraneren hjemme hos foreldrene i Bezirk Maxvorstadt, en bydel sentralt i München. Tett ved ligger en skole.

Faren til 18-åringen er ifølge den tyske avisen tatt inn til avhør, men motivet bak massakren på kjøpesenteret Olympia er fortsatt ukjent.

Bildt har snakket med en av familiens naboer, som stiller seg uforstående til motivet bak massakren.

– Han bodde rett ved siden av. Jeg har bare sett ham av og til og kjente ham egentlig ikke. En venn av meg gikk i samme klasse som ham og beskriver ham som en rolig fyr. Han kjente ham igjen på videobildene, forteller naboen.

Takker alle som hjalp til

Politiet i München takker dem som hjalp til i forbindelse med skytingen i byen fredag, men sier tankene først og fremst går til ofrene og de pårørende.

– Vi tenker på dem alle og sørger over de døde sammen med dem, skriver München-politiet på Twitter.

I løpet av natten takket politimester Hubertus Andrä de rundt 2.300 fra politiet og nødetatene som ble satt inn i den omfattende aksjonen på det han sier «uten tvil er den vanskeligste dagen i løpet av mine år som politimester».

Politiet sier videre at de er rørt av befolkningens vilje til å hjelpe til.

Ni personer ble drept og 16 er såret, tre av dem livstruende, etter at en 18 år gammel tysk-iransk mann skjøt rundt seg ved kjøpesenteret Olympia i den sørtyske storbyen. Gjerningsmannen ble senere funnet død etter å ha tatt sitt eget liv.