Uvær gjør at målet for sommerens siste til topps-tur endres fra topptur, til tur i lavlandet i Sila

For andre året på rad stopper værgudene Til Topps-turen til Hatten i Sila. Det legges i stedet opp til en koselig familietur i lavlandet inn til en sitteplass ved et vann, slik at turen passer for alle. Erstatningsturen fungerer også med barnevogn.

For andre året på rad stopper værgudene Til Topps-turen til Hatten i Sila. Det legges i stedet opp til en koselig familietur i lavlandet inn til en sitteplass ved et vann, slik at turen passer for alle. Erstatningsturen fungerer også med barnevogn. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

På grunn av værmelding om mye regn og dårlig vær blir sommerens siste til topps-tur til Hatten avlyst. Det blir i stedet arrangert en mindre tur i Sila.

Turen avlyses fordi det er mye glatt berg den siste dele opp til Hatten i Sila. Det er ikke egnet å gå der når det er vått. Av sikkerhetsmessige årsaker blir turen erstattet med en lavlandstur, som passer for alle. Også dem med barnevogn.

– Det er synd at turen til utkikksplassen Hatten for andre år på rad må legges ned i lavlandet grunnet værmessige forhold. Vi ønsker å vise folk den fine utsikten, men været vil ikke spille på lag med oss, sier lokalguide Elisabeth Vedøy.

Silarunden

Silarunden starter på samme sted som turen til Hatten starter, ved parkeringsplassen ved Kystriksveien. Deretter går turen videre opp en traktorvei/si til Silavatnet, og ned igjen enten via bilvei eller samme veien som du gikk opp.

Journalisten fra Rana Blad blir å treffe ved Silavatnet. Der får folk pins og kan signere i boka.

Åpner naustet

Hele rundturen er cirka tre kilometer lang, og du vil bruke en drøy halvtime på den. Rana Blad møter du etter halvgått tur.

– Når man er nede ved bilen igjen, er det også mulig å slappe av i et naust parkeringsplassen, forteller Elisabeth Vedøy.

Artikkeltags