Bli med å gå i en tyv sine fotspor til 310 meter over havet

Lille Birte Festvåg lager seg en kopp med kakao sammen med Marit Bakke etter den første Til Topps-turen i år.

Lille Birte Festvåg lager seg en kopp med kakao sammen med Marit Bakke etter den første Til Topps-turen i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På Årets andre Til toppstur vil 2,9 kilometer bli belønnet med en formidabel utsikt.

DEL

Til ToppsFørstkommende søndag inviterer Rana Blad til ny topptur. Historien bak navnet på denne ruta forteller om en kar som stjal ei ku, og rømte denne ruten for ikke å bli tatt. Likevel forteller ikke navnet noe om terrenget.

Denne gangen starter vi ved en bom, 65 meter over havet. Den første delen av turen vil by på ganske bratt stigning, men skogsveien er fin og god å gå på.

Det er likevel viktig å ta seg tid, for det er meldt 25 røde, så husk myggmiddel, solkrem og vann.

Vi følger skogsveien et stykke, før vi tar av på en smalere sti. Her er det flere stier, så det er viktig å velge riktig. Heldigvis er det godt skiltet mot det endelige målet.

Her møter man store, gamle trær på sidene som strekker røttene sine på kryss og tvers under stegene dine. Det er ikke bratte stup rundt stien, men det er en del flåg i nærheten, så det kan være lurt å holde seg på stien.
Deretter flater det seg ut, og stigningen blir slakkere. Når du kommer til toppen, vil du bli møtt av en formiddabel utsikt og Rana Blad.

Her får du utdelt pin, og skrevet deg inn i basarboken, og vips så er du med i trekningen av en t-skjorte. Er du heldig blir du vinneren av en håndlaget kniv.

Turen er fin både for barn og voksne, og vi gleder oss til å se deg.

Koordinatene for turen denne søndagen er 33W 0462833 7357968

Artikkeltags