Neste Til Topps-tur bærer bratt og nokså høyt opp i fjellsida

Trosset været: Maiken Bråthen (t.v.), Tora Dahlberg og Anniken Jensen ble med på sin aller første Til Topps tur forrige helg til Reinhagen i Finneidfjord selv om det høljet ned. Foto: Karina Solheim

Trosset været: Maiken Bråthen (t.v.), Tora Dahlberg og Anniken Jensen ble med på sin aller første Til Topps tur forrige helg til Reinhagen i Finneidfjord selv om det høljet ned. Foto: Karina Solheim

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er klart for årets tredje Til Topps tur, og denne gangen går turen til et sted ikke så langt utenfor Mo i Rana.

Du kjører ut av Rana sentrum mot Nesna, og når du har kjørt ca. 21 kilometer (en drøy kilometer forbi avkjørselen til Bustneslia) kommer du til Fv12 sitt høyeste punkt, og starten av løypa.

Lite parkering

Parkering finner du til høyre for veien, men vær obs, her er det ikke så mange parkeringsplasser. Det finnes flere parkeringsplasser noen hundre meter både foran og bak den som ligger nærmest turstien.

En Rana Blad-bil vil være plassert på den parkeringen som er nærmest starten av stien, så når du ser den vet du at du er på rett vei. Det er bare én sti oppover fra parkeringen, så det er umulig å ta feil derfra.

Dette er en tur som er bratt hele veien opp til toppen, og fra en begynner å gå er det ca. 4,5 kilometer å gå opp til toppen. Turen vil i gjennomsnitt ta 1,5 time opp og litt mindre tid ned.

Stien starter på ca. 200 moh, og når en når toppen vil en befinne seg ca. 650 moh. Der vil en ha god utsikt utover Rana, fjell og fjord. Selv om det er meldt varmt og tørt vær kan det være vått på toppen, spesielt da det befinner seg snø på enkelte steder. Så vær forberedt på det med tanke på fottøy.

Kartkoordinater

Turmålet finner en på kart 10120 Rana i Norge-serien. Koordinatene er 66˚18' N 13˚53' Ø.

Iskald vind og store nedbørsmengder stoppet ikke veteranene fra å gå Til Topps

Gjorde unna ti topper på 21 timer

Petrine (5) viste vei på årets første Til Topps 

Artikkeltags