Tina Melfjord (29) er ansatt som ny rådgiver ved Nord-Norges Europakontor. Hun tiltrådte stillingen 1. mars, etter å ha vært trainee på kontoret siden september 2018. Tina erstatter dermed Simon Jòhannson, står det i en pressemelding fra Nord-Norges Europakontor.

Tina er fra Mo i Rana og har tidligere jobbet som analytiker innenfor kortsikkerhet for EVRY Fraud Prevention. I høst flyttet hun til Belgia for å være trainee ved kontoret, og jobbe for Nord-Norge i Avenue Palmerston – et steinkast unna EUs mektigste institusjoner.

Fascinert over europapolitikk

Med mastergrad i Europastudier fra NTNU, samt erfaring med flere studentpolitiske verv, har hun god kontroll på hvordan politikk, lover og regler formes i Brussel. Hun synes europapolitikk er fascinerende, og synes det er spennende å oppleve fra innsiden – med nordnorske briller.

– Jeg er veldig glad for tilbudet, og er glad for at jeg har mulighet til å sette i gang med arbeidet med det samme. Vi har en travel vår foran oss, og jeg ser frem til å få fortsette ved kontoret en god stund til, sier hun.

Med bred kunnskap om europeisk politikk og kjennskap til de politiske prosessene i EU-institusjonene ønsker Tina å jobbe for å fremme Nord-Norges interesser i EU-systemet.

Kunnskap og nettverk

Kontorets direktør, Nils Kristian Sørheim Nilsen, ser frem til at Tina fortsetter å være en del av kontoret.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Tina takket ja til stillingen og ser frem til å samarbeide med en såpass kompetent og dreven person. Nord-Norge vil dra stor nytte av kunnskapen og pågangsviljen hennes, både i Brussel og med våre samarbeidspartnere i Norden, sier han.

Forskning og utvikling

Blant sine interesseområder ser Tina særlig frem til å jobbe med forskning og utvikling.

– Det nye forsknings- og innovasjonsprogrammet til EU, Horisont Europa, utformes akkurat nå, og jeg ser frem til å jobbe for at nordnorske interesser blir hørt når Norge nå skal posisjonere seg og drive påvirkning, sier hun, og fortsetter:

– I tillegg synes jeg det siste halve året har vært utrolig spennende! Jeg har lenge tenkt at jeg har lyst til å fortsette med engasjement for Nord-Norge her nede i Brussel, og er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten, står det i pressemelding fra Nord-Norges Europakontor.