Gå til sidens hovedinnhold

Tirsdag blir det flertall for lavere fergepriser på Stortinget

Mandag kveld er det klart at stortingsgruppene i Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt kommer til å fremme et felles forslag om fergepriser i Stortinget i morgen, tirsdag 23. februar:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten.»

Forslaget vil dermed få flertall i Stortinget, skriver de fem partiene i en felles pressemelding mandag kveld.

Forslaget vil bli stemt over i forbindelse med behandlingen av økonomiske tiltak i møte med pandemien, som skal opp i Stortinget tirsdag.

Fergeprisene har vært mye diskutert de siste uke etter at Arbeiderpartiet med nestleder Bjørnar Skjæran i spissen gikk ut og lovet halverte fergepriser. Senere gikk Frp ut og sa at de ønsker at alle ferger skal bli gratis.

Det har lenge sett ut til at det ikke kom noe felles forslag fra de fem partiene, men det er klart etter mandagens forhandlinger at de er kommet til enighet.

Les mer

Kaosforhandlinger om ferjepriser: – Det er åpenbart et flertall i Stortinget for lavere ferjepriser

Les mer

Bjørnar og Jonas vil halvere ferjeprisene langs hele kysten: – Dette er et eksempel på rettferdig klimapolitikk. Vi kan ikke velte regninga over på vanlige folk

Kommentarer til denne saken