Det er Nordland politidistrikt som tirsdag kveld melder at det er brann i en enebolig på Alteren. Meldingen kom klokken 2136.

Nødetatene er på vei til stedet.

Oppdatert: Kort tid etter første melding om brann på Alteren, melder Nordland politidistrikt om at det også er brann i en enebolig i Finneidfjord. Meldingen her kom klokken 2142 Nødetatene er på vei til denne også.

I tillegg så melder politiet også om nok en brann på Helgeland tirsdag kveld - klokken 2116 kom meldingen om at en enebolig på Tjøtta står i brann. Her er brannvesenet i gang med slukking, en person er berget ut. Vedkommende har pustet inn en del røyk.

Oppdatert: Klokken 2210 opplyser vaktleder for 110-sentralen i Bodø, Trond Løkås, overfor Rana Blad at brannvesenet er kommet frem til alle de tre brannene og har iverksatt slukking.

– Vi har ikke full oversikt, det er travelt her nå. Vi er kommet frem til alle tre stedene og jobber på stedet. I Tjøtta er det ikke snakk om åpne flammer, men det er mye røyk. Her jobber brannvesenet med slukking på stedet, sier Løkås, og fortsetter:

– I Hemnes er det iverksatt slukking og det er evakuert naboer fra hus som ligger nær huset som brenner. På Alteren skal brannvesenet har kontroll på stedet, sier Løkås.

Oppdatert: Rana Blads journalist Vegard Skorpen er på Alteren. Han forteller at brannen er i Alternmarkveien. Skorpen forteller at det er masse røyk på stedet, og sier at han kan se at det brenner i en traktor på stedet.

Politiet melder på Twitter klokken 2212 at alle personene skal være ute av huset som står i brann i Alternmarkveien.

Oppdatert: Klokken 2224 melder Nordland politidistrikt at brannen på Tjøtta er slukket. Personen som pustet inn røyk er dimitert av helse.

Oppdatert: Brannen på Alteren er slukket, opplyser innsatsleder Kjell Espen Solhaug i Rana Brann- og redning til Rana Blad klokken 2241.

– Det var en garasje som sto i brann. Den er nedbrent. Bolighuset som sto i nærheten er berget og er uten skader. Var veldig heldig med vindretningen, som blåste fra huset. Det var veldig gunstig for slukkingen. Videre er det heller ingen personer som er kommet til skade, uttaler Solhaug til Rana Blad.

Oppdatert: Brannen i Finneidjord var klokken 2252 ikke slukket, det opplyser vaktleder for 110-sentralen, Trond Løkås, til Rana Blad.

– Her pågår slukkingen for fullt fortsatt. Vi har hatt litt problemer med vanntilgangen på stedet, men slukkeinnsatsen pågår for fullt, uttaler Løkås, som også informerer om at ingen personer er savnet i forbindelse med denne brannen.

Oppdatert: Klokken 2344 opplyser operasjonsleder ved Nordland politidistrikt at politiet gjør undersøkelser i forbindelse med brannen, men det er for tidlig til å kunne si noe om brannårsak.

– Det var to personer som bodde på adressen, de kom seg ut. Helse har undersøkt disse og de er dimmitert, opplyser operasjonsleder Kenneth Magnussen overfor Rana Blad.

Oppdatert: Klokken 0029 opplyser innsatsleder brann for Hemnes kommune, Atle Tollånes, overfor Rana Blad at man har kontroll på stedet. Huset er totalskadd, men brannmannskapene har lyktes med å berge blant annet en dieseltank som var i nærheten samt hindre at brannen har spredt seg.

– Nå holder vi på med etterslukking på stedet for å hindre at brannen skal blusse opp igjen, sier Tollånes, og fortsetter:

– Huset var bra overtent da vi kom frem til stedet tidligere i kveld. Innsatsen vår har vært konsentrert om å hindre spredningen og det har vi lyktes godt med. Det var en stor brann under utfordrende forhold, og jeg synes vi har gjort en god jobb på stedet i kveld, sier han til Rana Blad.

(Saken fortsetter under bildet)