Gå til sidens hovedinnhold

To nye koronasmittede i Rana. Kommuneoverlegen ber alle med symptomer om å teste seg

Det ble registrert to nye positive koronatester i Rana 13. januar. En av disse er positiv hurtigtest. Begge tilfellene er kjente nærkontakter. Smitteoppsporing pågår, skriver Rana kommune i en pressemelding.

I forrige uke ble det utført cirka 700 tester, og totalt er det tatt over 12.600 tester i Rana.

- Det at vi tester så mange er med på å gi oss en god pekepinn på smittesituasjonen i kommunen. Vi har hatt god kontroll på smittested og smittekilde de siste to ukene. Vi ser at personer som har testet positivt har få nærkontakter og at anbefalingene fra myndighetene følges. Dette er veldig bra og er til stor hjelp for å begrense konsekvensene av skjult smitte, sier kommuneoverlege Frode Berg i pressemeldingen.

- Akkurat nå er det mye som tyder på at vi har noe skjult smitte. Omfanget av den skjulte smitten vurderes ikke å være stort på nåværende tidspunkt. Det er likevel ubehagelig ikke å ha full kontroll på smittekilder, og det skal ikke mye til for at skjult smitte kan gi oss et nytt lokalt utbrudd. Det er derfor svært viktig at alle som har nyoppståtte infeksjonssymptomer raskt bestiller seg time til testing. Jo tidligere man får avdekket positive tilfeller, jo enklere og raskere klarer vi å bryte smittekjedene, sier Berg.

Kommentarer til denne saken