Det er av en pressemelding det fremgår at Tonje Tetmo Juliussen (35) fra Utskarpen blir ny daglig leder for Mo Fjernvarme, en av de største fjernvarmeprodusentene i Nord-Norge.

– Dette blir veldig spennende. Fjernvarmeproduksjonen inne i Mo Industripark er sirkulærøkonomi i praksis, og jeg gleder meg til å sette i gang med dette, uttaler Juliussen i en kommentar, og fortsetter:

– Mo Fjernvarme har vært frampå lenge, blant annet med å erstatte fossil med fornybar energi. På de kaldeste dagene må det nemlig fyres i tillegg til overskuddsvarmen fra industrien. Da er det viktig at det gjøres med 100 prosent fornybar energi.

Juliussen går dermed fra stillingen som Head of Finacial Crime Prevention Response i Tietoevry til Mo Fjernvarme.

Juliussen, som har utdannelse fra Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo, Trondheims økonomiske høgskole samt Hawaii Pacific University, har videre jobbet for Handelsbanken og PriceWaterhouseCoopers før Tietoevry.

Hun tiltrer i stillingen 1. juli. Fremover skal hun jobbe med å videreutvikle Mo Fjernvarme i tråd med samfunnsutviklingen og det grønne skiftet, heter det i pressemeldingen. Inkludert i dette jobbe med å finne nye bruksmåter for fjernvarme.

– Det er inspirerende å vite at Mo Fjernvarme har tatt samfunnsansvar over tid. Jeg tror de selskapene som lykkes i dagens verden, er de som ser framover og tar nye initiativ. Det skal vi fortsette med.

Mo Fjernvarme AS har i dag fire ansatte og omsetter for 55 millioner kroner. Selskapet, som ble stiftet i 1999, eies av Mo Industripark AS (60 prosent) og Helgeland Kraft (40 prosent), og produserte i 2021 92 GWh med fjernvarme.