Rundt bordet har konstituert daglig leder for Rana Frivilligsentral Tor Anders Rasmussen, korpsleder for Frelsesarmeen Mo i Rana korps, Hanne Kristin Skog, korpsmedarbeider Eva-Maria Nygaard og byleder for Kirkens bymisjon Mo i Rana, Gerd Dreyer Larsen, benket seg. De er godt i rute med juleforberedelsene for at eldre, ensomme og de som Frelsesarmeens rusomsorg er et tilbud for, ikke skal gå ei julehøytid i møte alene, hvis de ikke selv ønsker det.

– Vi skal ta vare på hver våre målgrupper, men har laget et felles juleprogram slik at folk enkelt får oversikt over hva som skjer knyttet til julehøytida, sier Tor Anders Rasmussen og legger til:

– De som vil være sammen med oss på Møteplassen julaften må melde seg på, for å sikre at vi har plass og nok julemat å by på. Fristen er 17. desember, og denne jula er det Tanja Vedal som stiller med julemiddagen. Påmelding skjer hos oss på Frivilligsentralen.

Fokus på å være sammen

Programmet de tre ideelle organisasjonene har lagt opp, starter allerede 5. desember med adventskaffe om ettermiddagen, på Frelsesarmeen.

– Det er et tilbud til absolutt alle, sier korpsleder Hanne Kristin Skog, mens korpsmedarbeider Eva-Maria supplerer:

– 9. desember om formiddagen inviterer vi til julemiddag hos Frelsesarmeens rusomsorg.

– Og 12. desember om ettermiddagen er det adventskaffe hos Bymisjonen i Rana, skyter Gerd Dreyer Larsen inn.

De forteller at dette er enkle arrangement der målet er å komme sammen over en varm kopp kaffe.

– I utgangspunktet er et godt råd til de som vil ha noe å bite i til kaffen, å ta det med seg, sier damene med et smil.

Når Frivilligsentralen inviterer til adventskafé på Møteplassen om ettermiddagen 19. desember, vil det være mulig å handle noe godt å spise til kaffen.

Frelsesarmeen deler ut mat

Også i forkant av årets julehøytid vil Frelsesarmeen dele ut mat til de som har behov for hjelp til dette. Det skjer midt på dagen 20. desember fra Frelsesarmeens lokaler i Sørlandsveien.

– Dette er et tilbud til alle som trenger det, sier korpsleder Hanne Kristin.

På selveste julaften vil Frelsesarmeens rusomsorg ha julefeiring om formiddagen.

– Vi har imot de som kommer, og ser fram til ei fin julemarkering sammen, sier korpsmedarbeider Eva-Maria.

Julefeiringa for ensomme og eldre på Møteplassen skjer om ettermiddagen. Det blir julemiddag, men også gaver som seg hør og bør.

– Tre tiendeklassinger med «Innsats for andre» som valgfag, har lagt en forespørsel i postkassene i sine nabolag, der de tilbyr seg å hente gaver hos de naboene som melder fra om at de har noe å gi, sier Tor Anders og legger til:

– Vi kan røpe at det var mange rause givere. Tusen takk til dem, og ikke minst til de ungdommene som har gjort en innsats for å sikre julegaver!

Romjulsmarsj

Etter god mat i godt selskap, kommer behovet for å røre litt på seg. I alle fall er det lurt å gjøre det.

– Også det er kjekkere sammen med andre. Kirkens Bymisjon inviterer derfor til romjulsmarsj 26. desember, med oppmøte ved våre lokaler. Hvor langt vi skal gå for vi se på, men en tur langs strandpromenaden og kanskje noe varm drikke, må vi i alle fall klare, sier byleder Gerd og lyser opp når hun legger til:

– Jeg gleder meg i alle fall veldig til å gå i lag med fine folk 2. juledag.

– Og tredje juledag har Frelsesarmeens rusomsorg kafedag som vanlig, sier korpsleder Hanne Kristin.