Gå til sidens hovedinnhold

Tor fikk første vaksine i Rødøy

Seks beboere på Aldrestun omsorgssenter var de første som fikk koronavaksine i Rødøy.

Det er på sin egen facebookside at Rødøy kommune melder at de er i gang med vaksineringen mot covid-19.

Dette har skjedd ved Alderstun omsorgssenter i Tjongsfjorden, og Tor Myrvoll var første til å få sprøyta i armen.

– Vi er klare for å motta flere vaksinedoser neste uke. Vi følger den prioriterte rekkefølgen som er gitt av regjeringen. Dette innebærer at beboere ved omsorgssenter og utvalgt helsepersonell kommer først. Fra neste uke vil 80 prosent av vaksinedosene kommunen mottar gå til beboere på omsorgssentre, og 20 prosent til helsepersonell med direkte pasientkontakt, skriver kommunen.

Rødøy kommune har siden søndag fått påvist 12 personer med koronasmitte, de fleste på Gjærøya. Personer med påvist covid-19 får nå tilbud om avstandsoppfølging fra Rødøy i samarbeid med Bodø kommune. Dette innebærer at den enkelte får en app og noe teknisk utstyr. Utstyret måler oksygenmetning og temperatur.

Les også

En person til er smittet i Rødøy, oppholder seg i annen kommune

Les også

Ni nye smittetilfeller i Rødøy – har spredt seg til flere kretser

Daglige rapporter om symptomer og målinger går til helsehjelpa i Bodø. De følger opp svarene, og kan ha daglig kontakt med dem som ønsker det, eller de kan kontakte dem dersom situasjonen endrer seg slik at det blir behov for å sette inn tiltak.

– Dette er tilbud om en frivillig tjeneste som vi håper kan bidra til å støtte og veilede dem som sitter i isolasjon i en sykdomsfase, skriver kommunen.

Les også

Rødøy har fått 11 smittede på få dager. I dag fikk de fem vaksinedoser. Sjekk din kommune her

Kommentarer til denne saken