Gå til sidens hovedinnhold

Tøyer grenser både i Mo i Rana og Hemnesberget: – Mange kommer til å få seg en musikalsk overraskelse

Jovan Pavlovic som ble årets «Bykunstner» 2021 i Trondheim er en av de mest ettertraktede trekkspillere i Norge i dag. Han kommer til Mo 21. april og Hemnesberget dagen med sitt ferske soloprosjekt.

– Mange kommer til å få seg en musikalsk overraskelse, sier leder i 4/4 Forum for takt og tone, Bjørn Bonsaksen i en pressemelding.

Med sitt akkordion og sine lydeffekter sammen med lydmagikeren Thor Ivar Lund fører Jovan oss inn i en ny musikkverden hvor han strekker og tøyer grenser for dette instrumentet.

Pavlovic er født i Serbia og har spilt i en rekke ulike band. Han er en musiker som beveger seg i ulike sjangre, serbisk-norsk folkemusikk, klassisk, balkan og jazz.

– Sist kunne vi høre ham på Smeltedigelen 2020 med Urban Tunnélls Klezmerband der også vår egen Tor Petter Aanes er med. Mange i publikum ble den gang imponert over bandet og Jovans musikalitet, presisjon, kreativitet og spilleglede, sier Bonsaksen.

Alle låtene er komponert av Pavlovic. Musikken er melodiøs og lett tilgjengelig, fylt av rytmikk og improvisasjon og innflytelser fra Afrika, Balkan, Skandinavia og andre steder.

– Vi har et stort og rikt trekkspillmiljø i Mo i Rana og på Hemnesberget. Vi har mange publikummere som har hørt Jovan sammen med Urban TunnélI Klezmerband. Nå får vi muligheten til å høre en trekkspiller av internasjonalt format, sier leder i Hemnesjazz, Magnar Skreslett i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken