Bare folk fra ett fylke i sør får mer flyt i trafikken enn nordleninger

FLINK: Nordlendingene er flink til å få flyt i trafikken. Foto: Øyvind Bratt

FLINK: Nordlendingene er flink til å få flyt i trafikken. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 2 år gammel

Kun folk fra Hedmark er flinkere enn nordlendinger til å få flyt i trafikken.

DEL

Det er etter lanseringen av smart bilforsikring i fjor, at kundene til SpareBank 1 Forsikrings kjøring er analysert.

– Våre kunder har kjørt 100 millioner kilometer. Det tilsvarer to millioner timer, eller 220 år, med sammenhengende kjøring, sier Svein Skovly, leder for innovasjon SpareBank 1 Forsikring i en pressemelding.

Det er 20.000 nordmenn som har denne forsikringen, og ut fra hvordan sjåførene akselererer, bremser og håndterer bilen i svinger dannes en kjørescore som viser hvor pent man kjører.

Statistikken viser at det er nordlendingene og folk fra Hedmark som er flinkest til å kjøre med flyt, mens det er vestlendingene som er mest aggressiv i kjørestilen.

Av de 20 største byene i Norge er det folk i Tromsø som er flinkest til å kjøre, med Bodø på andreplass. Nederst på listen er bergenserne.

Menn står for tre firedeler av kjøringen, og når det gjelder høy fart er det i hovedsak menn som bemerker seg. Folk fra Haugesund er de som er hardest på gassen.

Erfaring bak rattet er viktig for å skape flyt i trafikken. De yngste sjåførene kjører med mindre flyt enn de eldre. Fra 35-årsalderen begynner folk å kjøre med bedre flyt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken