– Flere døde i flyplasseksplosjonene i Brussel

General view of the Zaventem's international airport near Brussels in this February 20, 2013 file photo. REUTERS/Eric Vidal/Files

General view of the Zaventem's international airport near Brussels in this February 20, 2013 file photo. REUTERS/Eric Vidal/Files Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Flere personer er drept i et angrep mot Brussel lufthavn Zaventem. To eksplosjoner rammet flyplassen tirsdag morgen.

Politiet har foreløpig bekreftet at en person er drept, men brannvesenet sier ifølge DRT at det dreier seg om minst fem døde.

Andre medier, som VTM og CBS, melder om elleve døde, uten å oppgi offisielle kilder.

– Ropte på arabisk

Ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga ble det avfyrt skudd og ropt på arabisk før de to eksplosjonene rammet flyplassen. En av eksplosjonene skjedde ved innsjekkingsskranken til American Airlines, ifølge avisa De Standaard.

En regjeringskilde sier til den belgiske kringkasteren VRT at det dreier seg om et angrep og at situasjonen er svært alvorlig.

Løp ut fra terminalen

Øyenvitner sier eksplosjonen skjedde like før klokken 8, ifølge kringkasteren RTBF. Bilder som reisende har lagt ut på Twitter, viser folk som løper ut av terminalbygget mens store mengder røyk stiger opp fra taket.

– Hele huset ristet, det er røyk over alt og det lå mennesker på bakken inne i terminalen. De så ikke skadde ut, men hadde trolig lagt seg ned. Det raste ned fliser fra taket, sier Svenska Dagbladets Brussel-korrespondent Teresa Kuchler, som var på stedet.

All togtransport til flyplassen er stanset. All aktivitet ved flyplassen er innstilt, og innkomne fly omdirigeres til andre flyplasser, opplyser Belgocontrol, som er ansvarlig for avviklingen av trafikken ved flyplassen.

Metrostasjon

Det er meldt om en eksplosjon på en metrostasjon i sentrum av Brussel rett ved EU-bygningene, melder belgist TV.

Bilder på Twitter viser røyk som stiger opp fra metrostasjonen Maalbeek.

Trusselnivå

Belgias innenriksminister Jan Jambon opplyser at landet hever trusselnivået til høyeste nivå etter to store eksplosjoner ved Brussel lufthavn tirsdag morgen.

Trusselnivået er nå justert opp til nivå fire.

Rett før klokken 09.30 tirsdag morgen kom det også meldinger om en eksplosjon på en metrostasjon i sentrum av Brussel. Stasjonen ligger like ved EU-bygningene i hovedstaden.

Tre bomber

Belgiske medier melder nå om bomber på tre metrostasjoner i Brussel.

(©NTB)

Tips Oss
SMS: 2005 kodeord rntips MMS: 2005 kodeord rntips E-post: tips@ranablad.no

Artikkeltags