Politiet: – Hvis du ikke må kjøre bil så la den stå

Slik så det ut over Saltfjellet lørdag morgen

Slik så det ut over Saltfjellet lørdag morgen

DEL

Det har vært få trafikale hendelser natt til lørdag, men operasjonsleder Mads Bernhoft tror dette har med på gjøre at det er få bilister som er langs veiene i Nordland.

– Ja heldigvis. Det har nesten ikke vært noen hendelser i trafikken i natt, og dette tror vi er fordi folk lar være å kjøre. Det er mye vær i regionen og enn så lenge så vil dette vedvare. Vårt klare råd er å la bilen stå, hvis man da absolutt ikke må ut å kjøre. Vent til det verste av været har gitt seg før man legger ut på biltur, sier han.

På E6 over Saltfjellet er det stengt grunnet uvær. Her vil det bli tatt en ny vurdering klokka 12, melder Statens vegvesen.

På E12 over Umbukta meldes det om vekslende bart og vått, snø- og isdekke. Klokken 06:10 var det -2 grader, nordvestlig frisk bris og middels snø.

Sjonfjellet: Stort sett snø- og isdekke, fare for glatte partier, vanskelige kjøreforhold på grunn av snøfokk. Kan bli stengt på kort varsel. Klokken 08:50 var det -1 grader, sør-vestlig frisk bris og middels snø.

Vegtrafikksentralen melder også om innstilte ferjer:

Fv 17

Ferjestrekningen Levang-Nesna, på strekningen Sandnessjøen – Nesna

Ferjesambandet er innstilt på grunn av uvær.


Ferjestrekningen Kilboghavn-Jektvik, på strekningen Nesna – Kilboghavn

Ferjesambandet er innstilt på grunn av uvær.

Vegtrafikksentralen i Nord-Norge ber folk om å forberede seg på tøffe og skiftende vær- og føreforhold i helga. E6 var stengt både over Saltfjellet og i Finnmark fredag, og lørdag morgen var det stengt, nok en gang.

– Vi har ikke grunn til å gå ut med en generell oppfordring om å holde seg hjemme, og forholdene varierer selvsagt. Men dette er nok helga for å tenke seg ekstra om før man planlegger turer, særlig via fjelloverganger, sier driftsleder Siril Veiåker-Nilsen på Vegtrafikksentral nord til egen nettside.

Artikkeltags