Rødstua barnehage er blant dem som får midler til å bedre sikkerheten for barn i trafikken

Ansatte og barn i Rødstua barnehage på Nesna kan glede seg over at de får refleksvester. Bildet er tatt i forbindelse med at de i en barnehageundersøkelse tidligere i vinter hadde de mest fornøyde foreldrene på Helgeland.

Ansatte og barn i Rødstua barnehage på Nesna kan glede seg over at de får refleksvester. Bildet er tatt i forbindelse med at de i en barnehageundersøkelse tidligere i vinter hadde de mest fornøyde foreldrene på Helgeland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Trafikksikkerhetsutvalget i Nordland deler ut 140.500 kroner til tiltak for å bedre trafikksikkerheten på Helgeland.

– Jeg er både glad og stolt over at vi har et trafikksikkerhetsutvalg i Nordland som jobber så tett med skoler og innbyggere i de enkelte kommunene, sier leder av utvalget, fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.

Han viser til at alle de små tiltakene får stor betydning både hver for seg og samlet.

– Her deltar og bidrar både sykkelklubber, barnehager, foreldreutvalg på skoler og andre med å skape engasjement og bevissthet om sikkerhet i trafikken. Dette er kjempeviktig og jeg vil takke alle som gjør en innsats, sier han.

Av midlene som går til Helgeland er Finneidfjord skole tildelt 5.500 kroner til sykkelopplæring og besøk av sykkelgård. Rødstua barnehage på Nesna får refleksvester. Rødstua barnehage er samme barnehage som i vinter hadde best resultat på Helgeland i en nasjonal foreldreundersøkelse.

I Rana tildeles det midler til Brann- og redningstjenesten på 10.000 kroner til deltakelse på TDS i Sømna, FAU Båsmo barneskole på 9.000 kroner til reflekskonkurranse og trafikksikkerhetsfilm. Gruben ungdomsskole får 5.000 kroner til en trafikksikkerhetsdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken