Vil prioritere rassikring: – Det handler om trygghet for dem som bruker veiene

Vil sikre veiene: Sikrere veier for person- og næringstrafikk må prioriteres, mener fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund.

Vil sikre veiene: Sikrere veier for person- og næringstrafikk må prioriteres, mener fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Det handler om trygghet for dem som bruker veiene, sier Willfred Nordlund, samferdselssjef i Nordland.

– Vi har en del rasutsatte veier i Nordland. Når vi vet at endringer i klimaet vil by på ekstra utfordringer i årene som kommer, må vi jobbe for at disse veiene blir trygge, sier fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund (Sp).

– Det er veldig viktig for innbyggerne og næringslivet i fylket at det kommer på plass mer midler til rassikring i neste Nasjonal transportplan, sier Nordlund som mener det handler om trygghet for dem som bruker veiene.

Regjeringen reduserer midlene til skredsikring av vei med en kvart milliard kroner i sitt forslag til statsbudsjett for 2016.

– Vi må fortsatt ha trykk på rassikring, og det må settes av betydelige midler for å nå målet til Nasjonal rassikringsgruppe om at alle veier skal være rassikre innen 2030, sier han i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

– Utviklingen i norsk økonomi er svak. Vi opplever høyere arbeidsledighet enn på over 20 år. Da blir det viktig at vi legger til rette for at nye store næringer kan vokse videre, påpeker fylkesråden.

– Det er helt avgjørende at det kommer mer midler til rassikring langs fylkesveinettet, avslutter Nordlund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken